Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Nädalavahetuse kultuurireisid Eestimaal TIIT REISID reisibürooga (2014-06-04 09:16:25)

I nädalavahetuse kultuurireis: Kirde - Eesti

Reisi pikkus 1 päev

Hind alates 45 EUR
Reiside toimumise kuupäevad:

08.06.2014
13.07.2014
17.08.2014


Väljsõit Tallinnast Mere puiesteelt, Vene Kultuurikeskuse juurest kell 08.00. Ühepäevane väljasõit Ida-Virumaale viib meid erinevate kultuuride, keelte ja uskude piirialal asuvasse maakonda.

Ekstreemseid elamusi pakkuv Kohtla kaevanduspark-muuseum Kohtla-Nõmmel näitab huvilistele maa-aluseid kaevanduskäike, tutvustab kaevurielukutset, sõidutab allmaarongiga.

Kaunite looduspiltidega üllatab Toila – Oru park ja kõige suure-joonelisem looduslik vaatamisväärsus – Ontika pankrannik. Merepinnast kohati rohkem kui 56m kõrguselt pankrannikult avaneb majesteetlik vaade paejärsakule, merele ja unikaalsele pangaalusele metsaribale.

Edasi viib teekond meid Narva. Eesti võimsaim restaureeritud keskaegne kindlus oma kõrgete kaitsemüüride ja väravatornidega asub piirilinnas Narvas. Kindlus ja Narva Muuseum tutvustavad Narva ajalugu, ennesõjaaegset arhitektuuri ja linlaste elu-olu. Põhjaõu on Narva Muuseumi poolt koostatud interpretatsioon XVII sajandi varauusaegsest käsitööliste linnaosast. Külastaja satub otse ajaloo keskele.

NARVA BASTIONID
XVII sajandi kaitsekindlustuste autoriks on arhitekt Erik Dahlberg. Kokku ehitati seitse uut bastioni: Honor, Gloria, Victoria, Fama, Triumph, Fortuna ja Spes

ROOTSI LÕVI MÄLESTUSMÄRK tähistab Karl XII edu Narva all 1700. aastal Põhjasõja lahingus ja on Rootsi Kuningriigi kingitus Narva linnale

KREENHOLMI MANUFAKTUUR. XIX saj teisel poolel ehitatud Kreenholmi Manufaktuur kujutab endast võimsat kompaktselt asetsevat tööstusansamblit, mis mõjutab suurel määral tänapäeva Narva arhitektuurilist ilmet.

NARVA ALEKSANDRI KIRIK Eesti luteri kirik. Ehitatud aastatel 1881-1884, arhitekt Otto-Pij Hippius. Teises maailmasõjas sai kirik tugevasti kannatada, hävis kiriku torn. Taastatud Kirikuhoone kuulub Kreenholmi arhitektuurilise ansambli juurde.

Tagasiteel sõidame läbi Narva-Jõesuu. Tallinnasse jõuame hilisõhtul.

Hind:

Reisija

Hind

Täiskasvanud

45 €

Lapsed 6-11a.

25 €

Lapsed 0-5

tasuta

Hind sisaldab:

  • Kohtla Kaevanduspark – muuseumi sissepääsu

  • bussisõidu

  • ekskursioonid

  • sissepääsu Narva Kindlusesse

Hinnale lisandub: soovi korral toitlustamine: lõunasöök 10.- EUR (palume ette tellida)

II nädalavahetuse kultuurreis: Mulgi- ja Põltsamaa

Reisi pikkus 1 päev

Hind alates 42.00 €
Reiside toimumise kuupäevad:

14.06.2014

19.07.2014

09.08.2014


Väljasõit Mere puiesteelt, Vene kultuurikeskuse juurest kell 08.00. Sõidame Põltsamaale. Väike ja ilus linn meelitab külastajaid mitmete parkide, roosisaare, jõe ja valgete sildadega. Siin on 13. sajandil püstitatud linnusemüürid, Niguliste kirik ja lossihoovis asuv Veinikelder, kus saab degusteerida meie oma veinipealinna toodangut (veinikeldri külastus on tasuta, 5 veini degusteerimine- 3.50 € inimese kohta). Põltsamaal külastame Eesti suurimat roosiaeda, mille 800 erinevat roosisorti pakuvad avastamisrõõmu nii suurele kui väiksele. Peale seda sõidame Mulgimaale. Teeme peatuse OLUSTVERE mõisa juures, mida kroonib 20.saj. alguses valminud luksuslik inglise maa-arhitektuuri jäljendav juugendlik härrastemaja. Lõunapaus. Liikudes SUURE-JAANI suunas, teeme peatuse LÕHAVERE linnamäel, kus vaatame ja kuuleme eestlaste vanema Lembitu tegemistest. Suure-Jaanis näitab giid heliloojate Kappide elu ja tegevusega seotud paiku ja viib huvilised Vabadussõjas võitlejatele pühendatud mälestusmärgi juurde. HEIMTALI mõisas Raudna ürgoru serval näeme omapärast nelja torniga juustukoda ehk viinaköögihoonet. Vaatame üle vanas külakoolimajas asuva koduloomuuseumi, mis pakub suurepärase kogu rahvusliku käsitöö näidistest. Lõpetuseks vana hansalinn VILJANDI kauni järve kaldal. Jalutame vanalinna tänavatel, vaatame ordulinnuse varemeid lossimägedes. Sealt avaneb kaunis vaade ka Viljandi järvele. Saabumine Tallinnasse u. 21.00.

Hind: 42.- € reisija kohta.

Hind sisaldab:

bussisõidu, giid-reisisaatja teenuse, Põltsamaa roosiaia ja veinikeldri külastuse, Olustvere mõisa ja leivakoja ning Heimtali muuseumi külastuse

Lisatasu eest:

lõunasöök 10.- € (palume ette tellida)

veinide degusteerimine 3.50 € (palume ette tellida)


III nädalavahetuse kultuurreis: Vormsi

Reisi pikkus 1 päev

Hind alates 42.00 €

Reiside toimumise kuupäevad:

14.06.2014

05.07.2014

02.08.2014

Väljasõit Tallinnast Mere puiesteelt Vene kultuurikeskuse juurest kell 08.00. Kell 10.15 praam Rohuküla-Sviby

Vormsi on päikeseline, salapärane ja külalislahke saar, mis pakub oma puutumatu loodusega rohket avastamisrõõmu igal aastaajal. Vormsi on suuruselt neljas saar Eestis (93 km2), kuuludes Lääne maakonda ja moodustades iseseisva Vormsi valla. Mandrist lahutab Vormsit kitsas veeriba – Voosi kurk ja Hiiumaast - laiem Hari kurk.

Vormsi puutumatu loodus, põnev ajalugu, salapärasus ja külalislahkus pakub avastamisrõõmu igal aastaajal.

15. juuli 2013 aasta seisuga on saarel 413 elanikku. Peamisteks tegevusaladeks on turism, põllu- ja metsamajandus ning kalapüük.

Vormis elas enne Teist Maailmasõda umbes 2500 inimest, enamik neist rannarootslased. Rootslased elasid saarel 1944. aastani, mil koos Rootsi tagasi mindi. Vormsi rannarootsi minevikust annavad tunnistust ka saare võõrakõlalised kohanimed, Püha Olavi kirik ja kalmistu rõngasristid. 14. sajandist pärit Vormsi kirik on saare ajaloo ja kultuuri peamine mälestis. Pärast rootslaste põgenemist saarelt II Maailma sõja lõpus, seisis Hullo külas asuv kirik pikalt tühjana. Kirik taasõnnistati 1990. aasta Olavipäeval. Rõngasriste hakati saarel kasutama 17. sajandil. Vanim säilinud rist on 1743. aastast, noorim 1923-ndast.

Kirikuaia sissekäigu juures näeb 2. juunil 1929. aasta püstitatud Vabadussõja mälestussammast. See on üks väheseid mälestusmärke, mis nõukogude ajal püsima jäi. Ausammas on kohalikust raudkivist ning sellele on kantud 1919. aastal Vabadussõjas langenud kolme vormsilase nimed: J. Liljebäck, H. Timmerman ja L. Sträng

Parima ülevaate Vormsi ajaloost saab Vormsi Talumuuseumis. Talumuuseumis on taastatud rannarootsi talu koos kõige seal leiduvaga. Seda on tehtud nii fotode ja kirjalike allikate kui ka Vormsil sündinud ja sõja ajal Rootsi põgenenud rannarootslaste mälestuste põhjal. Muuhulgas võib siit leida maitsekalt renoveeritud rookatustega hooneid, fotonäitusi ja suurt hulka tarbeesemeid. Lisaks toimib ka traditsiooniline suitsusaun, mis on uuesti üles ehitatud.

Norrby alumine ja ülemine majakas, mis asuvad saare idaosas, on ehitatud 1935. aastal raudbetoonist. Norrby ülemine tuletorn on enne II maailmasõda ehitatud tornidest suurim, selle läbimõõt 3 ja ehituskõrgus 34 meetrit. Alumise tuletorni kõrgus on 22 meetrit ja läbimõõt 2 meetrit.

Külastame saare keskosas asuvat Prästvike järve. See kunagine merelaguun on praeguseks suures osas roogu kasvanud, kuid säilitanud oma tähtsuse rannikumere kalade koelmu- ja turgutuskohana. Järve linnustik on arvukas ja mitmekesine. Järve põhjaosas avanevad arvukad allikad, neist suurim on Suur- ehk Ohvriallikas. Lähedalolev matkarada viib vaatlustorni juurde, kus ka omapärane Lubjakünka allikas. Selle ümber aga on kujunenud lubjarikkad allikalised niidud, kus kasvab erinevaid käpaliste liike.

Praam tagasi mandrile Sviby sadmast kell 17.05. Tallinnasse saabume u 19.30.

Hind: 42.- €

Hind sisaldab: bussisõidu, laevapiletid Vormsile ja tagasi, giiditeenuse

Lisatasu eest: tasulised sissepääsud, lõunasöök: 8 EUR (palume ette tellida)

Talumuuseumi sissepääs 2.50 EUR

Püha Olavi kirikule annetus 1.- EUR

____________________________________________________________________

Vaata ka teisi nädalavahetuse Eesti kultuurreise: http://www.tiitreisid.ee/Reisid/puhkaeestis/



Reisibüroo kontaktandmed:

Tiit Reisid Tallinnas
Tatari 6, 10116 Tallinn
Telefon +372 6 623 762
E-mail: tallinn@tiitreisid.ee

Avatud: E-R kella 9- 17


Tiit Reisid Kärdlas
Sadama 13, 92411 Kärdla
Telefon +372 46 32077
E-mail: hiiumaa@tiitreisid.ee

Avatud: E-R kella 9- 17



Allikas: Tiit Reisid Reisibüroo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.