Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Esimene kvartal oli piimasektorile edukas (2014-06-02 10:00:07)

Tänavu esimeses kvartalis suurenes piimatoodang võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 10% võrra. Aastaga on kasvanud nii lehmade arv kui tootlikkus, selgub põllumajandussektori I kvartali ülevaatest.

Piima kokkuost suurenes aastaga 9% võrra. Piima kokkuostuhind, 400 EUR/tonni kohta, oli 18% kõrgem kui mullu esimeses kvartalis.

Lihasektoris olid kokkuostuhinnad veidi madalamad kui mullu samal ajal - veiselihal 3% ja sealihal 2%. Samas suurenes I kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 18% võrra muna- ning 4% võrra tapaloomade ja -lindude tootmine.

Viimaste aastate I kvartali andmete võrdlus näitab, et kolmandat aastat on suurenenud nii veise- kui linnulihatoodang. Tänavuse I kvartali linnulihatoodang oli aga rekordiline, ületades viimase viie aasta kõiki kvartaleid. Lamba- ja kitselihatoodang jäi I kvartalis aga viimase viie aasta madalaimaks, üheks põhjuseks lammaste kokkuostu oluline vähenemine.

Põllumajandussaaduste tootjahinnaindeks kasvas I kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 4,4% ning põllumajandussaaduste tootmisvahendite ostuhinnaindeks langes 3,2%.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 02.06.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.