Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi eelinfo 2.-8. juunini (2014-06-02 00:12:02)

Esmaspäevani, 2. juunini
on võimalik registreerida osalemiseks keskkonnajuhtimise teemalisel konverentsil „Näiteid ja kogemusi keskkonnajuhtimise rakendamisest avalikus sektoris“ (toimub 11. juunil).

Esmaspäeval, 2. juunil tutvustavad Keskkonnaameti ja Keskkonnainspektsiooni töötajad Emmaste Põhikoolis oma igapäevatööd ja õpetavad looduses käitumist.

Esmaspäeval, 2. juunil toimub loodushariduspäev Alam-Pedja looduskaitseala-teemalise meenekonkursi võitnud klassile Alam-Pedja looduskaitsealal Kirnas. Loodushariduspäeval matkatakse Kirna 6,8 km pikkusel matkarajal, mängitakse keskkonnahariduslikke mänge ning tutvutakse Alam-Pedja looduskeskusega.

Esmaspäeval ja teisipäeval, 2. ja 3. juunil korraldab Keskkonnaagentuur (KAUR) teabepäevad Euroopa Keskkonnaagentuuri ja keskkonnavaatluse ning -infovahetuse võrgustiku EIONET tutvustamiseks. Üritusel kajastatakse KAURi kohustusi Euroopa Keskkonnaagentuuri ametliku kontaktasutusena ning Eesti kohustusi Euroopa Keskkonnaagentuuri liikmena. 2. juuni üritus on mõeldud EIONET'i võrgustiku valdkondlike kontaktasutuste (National Reference Centre) ametlikele esindajatele, 3. juuni üritusele on oodatud Keskkonnaministeeriumi ja teiste ministeeriumite keskkonna- ning looduskaitse temaatikaga, rahvusvahelise koostööga, vastavate strateegiate väljatöötamise ja rakendamisega ning aruandluskohustustega seotud ametnikud.

Esmaspäeval ja teisipäeval, 2.-3. juunil osaleb Keskkonnaagentuuri analüüsiosakonna juhtivspetsialist Anne Aan Euroopa Keskkonnaagentuuri NRC SOE nõupidamisel Kopenhaagenis, Taanis.

Teisipäeval, 3. juunil algusega kell 14 toimub korraline SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) nõukogu koosolek aadressil Narva mnt 7A, Tallinn.

Teisipäevast neljapäevani, 3. - 5. juunini toimub Peipsi järve võrkudest puhastamise teine etapp: Keskkonnainspektsioon otsib ja tragib võrke Peipsi järve põhjaosas. Eelmisel nädalal, 29. ja 30. mail tragiti võrke järve lõunaosas. Võrkude väljatragimine toimub kalavarude kaitse eesmärgil, sest vette triivima jäänud võrgud võivad muutuda tapjavõrkudeks, mis veel pikka aega kala edasi püüavad. Tegemist võib olla ebaseaduslikult püügile seatud nakkevõrkudega või lihtsalt tuule ja jääga püügikohast eemale liikunud võrkudega.

Kolmapäeval, 4. juunil toimub loodushariduspäev Alam-Pedja looduskaitseala-teemalise meenekonkursi võitnud klassile Alam-Pedja looduskaitsealal Kirnas. Loodushariduspäeval matkatakse Kirna 6,8 km pikkusel matkarajal, mängitakse keskkonnahariduslikke mänge ning tutvutakse Alam-Pedja looduskeskusega.

Kolmapäeval, 4. juunil sõidavad Saaremaa Ühisgümnaasiumi 6. klasside õpilased jahinduseteemalisele õppepäevale Adu-Jaani tallu. Tutvutakse jahipidamise põhimõtetega ning jahipidamisega kaitsealadel, piirangute ning nuhtlusisendite reguleerimisega, samuti ulukite lisasöötmisega. Viiakse läbi praktilisi tegevusi ning õpitakse tundma ulukite nahku ja koljusid.

Laupäeval, 7. juunil algusega kell 9.00 on kõigil loodushuvilistel võimalus osaleda matkal Alam Pedja looduskaitsealal. Tähistamaks selle suure kaitseala 20. sünnipäeva, matkatakse 7 km pikkusel Kirna matkarajal, mis läbib Pedja jõe äärseid jõeluhtasid ja lammimetsi ning pakub põnevaid looduselamusi igal aastaajal. Matkajuhiks on Vahur Sepp. Tasuta buss väljub Viljandi bussijaamast kell 9.00, tagasi Viljandis ollakse orienteeruvalt kell 16.00. Kaasa oma toidukott ja jook, soovituslikud jalanõud liikumiseks on kummikud, kuna rada võib vihmast mõnes kohas mudane olla. Üritust toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Pühapäeval, 8. juunil on Tooma külas Kärde Külaseltsi poolt Suurele Linajärve rajatud uue ujumissilla avamisega seoses lahtiste uste päev ka Keskkonnaameti Endla looduskeskuses. Ujumissilla avamine algab Tooma külas kell 11.00, looduskeskus on avatud 11.00-15.00. Lisaks keskuses tutvustavale püsiekspositsioonile Endla looduskaitsealast, selle elanikest ning Eesti soodest toimuvad peredele mõeldud veega seotud loodushariduslikud tegevused aardejahina looduskeskuse ümbruses.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.