Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusamet tunnistas kehtetuks taimekaitsevahendi Hoder 720SG paralleelse kaubanduse loa (2014-05-29 17:25:13)

Põllumajandusameti 26. mai 2014. a otsusega on tunnistatud kehtetuks taimekaitsevahendi Hoder 720SG paralleelse kaubanduse luba.

Loa valdajaks oli Poola ettevõte ProEuro Sp z.o.o, kellele on Eestis väljastatud veel üheksa taimekaitsevahendi (AlfaStop 50EC, HEL 250CS, Wizard 500EC, Niklos 40OD, Oscar Plus, Attila 250SC, Boudicca 250EC, Stunt 250EC ja Buster) paralleelse kaubanduse luba.

Paralleelse kaubanduse loa andmise eeltingimuseks on, et toode on identne varem turule lubatud tootega. Hoder 720SG puhul on selliseks võrdlustooteks Lontrel 72 SG. Kontrolli tulemusena tuvastati, et Hoder 720SG ei ole identne nimetatud tootega, kuna sisaldas lubatust enam toimeainet (klopüraliid) ning lisaks toimeainega kaasnevaid aineid, 6-kloropüridiin-2-karboksüülhapet, ja 3,5,6-trikloro-4-hüdroksüpikoliinhapet, mida võrdlustoode ei sisalda.

Eeltoodust tulenevalt ei vasta taimekaitsevahend Hoder 720SG paralleelse kaubanduse loa saamise tingimustele ning välja antud luba tunnistati kehtetuks. Teiste toodete kontrolli jätkatakse.

Loa kehtetuks tunnistamise tõttu on taimekaitsevahendi Hoder 720SG Eesti Vabariiki toomine, siin turustamine ja kasutamine keelatud.


Allikas: Põllumajandusameti 29. mai 2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.