Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Muhu saarel toimub rahvusvaheline seminar elurikkusest puisrohumaadel (2014-05-28 13:44:39)

28.-29. mail toimub Keskkonnaameti eestvedamisel Muhu saarel Koguva külas rahvusvaheline seminar, kus jagavad oma kogemusi Baltimaade puisrohumaade asjatundjad. Seminari fookuses on tänavu selgrootute liigirikkus.

Seminaril saab ülevaate Baltimaade puisniitude ja puiskarjamaade olukorrast ning sellest, millised on võimalused säilitada neid Euroopa Liidu põllumajandustoetuste raames. Samuti tuuakse näiteid projektidest, mille tulemused on olnud edukad. Kui traditsiooniliselt käsitletakse puisniitude seminaridel taimestiku liigirikkust, siis sel korral on suurem tähelepanu pööratud selgrootute liigirikkusele. Seminari teisel päeval külastatakse mitmeid Muhu ja Lõuna-Läänemaa puisrohumaid.

„Puisniidud ja karjamaad on Eesti vana maastiku oluline osa, mille pindala ajas aina väheneb. Lisaks nauditavale silmailule on need kooslused olulised ka liigirikkuse poolest. Tänapäeval, kui käsitsi niitmine ja vanapäraste ning kergete põllumajandusloomade kasvatamine on hääbumas, püütakse leida uusi võimalusi taastamise ja hooldamise korraldamiseks. Loodame seminari käigus saada naabritelt häid kogemusi ja neid ka ise jagada," ütles seminari korraldaja, Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni juht Kaja Lotman.
Seminaril esinevad ettekannetega Tartu Ülikooli ja Daugavpilsi ülikooli eksperdid, samuti Läti Looduskaitse Agentuuri ja Keskkonnaameti vastava ala spetsialistid.

Seminar toimub Baltimaade looduskaitsealase koostöö raames ning selle toimumist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.
Päevakava on leitav Keskkonnaameti veebilehelt aadressil
http://www.keskkonnaamet.ee/uudised-ja-artiklid/muhu-saarel-toimub-rahvusvaheline-seminar-elurikkusest-puisrohumaadel/



Allikas: Keskkonnaameti 28.05.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.