Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tamme-äkksurm BAUHOF GROUP AS Tartu ja Tallinna kauplustes müüdavatel rododendronitel (2014-05-28 02:09:43)

Saastunud taimed pärinevad Saksamaalt ning antud taimede partii turustamine BAUHOF GROUP AS kauplustes on peatatud. Taimedel on küljes tootjanumbriga etikett, millele on märgitud registreerimisnumber DE-NI-120827.

Tamme-äkksurmale iseloomulikud haigustunnused on taimede võrsete närbumine, lehelaiksus, keerdunud lehed või pruunistunud õienupud. Lisateavet ohtliku taimekahjustaja tamme-äkksurma kohta on võimalik leida Põllumajandusameti veebilehelt taimetervise valdkonna alt.<http://www.pma.agri.ee/index.php?id=104&sub=133&sub2=205&sub3=303>

PMA palub kõigil, kes on käesoleval kevadel ostnud rododendroni taimi BAUHOF GROUP AS kauplustes üle Eesti ning märkavad taimedel haigustunnuseid, võtta ühendust PMA maakondlike keskuste taimetervise inspektoritega<http://www.pma.agri.ee/index.php?id=105&sub=264> või Põllumajandusameti taimetervise osakonnaga (Maria Brizmer, tel 671 2622).
Kuna haigustunnused ei pruugi avalduda koheselt, soovitab PMA ostetud taimi jälgida kogu kasvuperioodi vältel ning teavitada nakatumiskahtlusest PMA-d ülalviidatud kontaktidel.

Allikas: Põllumajandusameti 27.05.2014 pressiteade



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.