Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi eelinfo 26. maist – 1. juunini (2014-05-26 00:57:38)

Esmaspäevast reedeni, 26.-30. maini
toimub Peipsi järve põhjaloomastiku ühisseire koos Vene poole spetsialistidega. Selline ühisseire korraldatakse üle aasta vastavalt Eesti-Vene piiriveekogude alase koostöö kavadele. Seire toimub Eesti Maaülikooli laeval "Õnneleid", seire juhiks on Maaülikooli vanemteadur Külli Kangur.

Esmaspäeval, 26. mail algusega kell 13.00 toimub Keskkonnaameti Räpina kontoris (Kalevi 1a) Meenikunno looduskaitseala (Meenikunno loodus- ja linnuala) kaitsekorralduskava koostamisprotsessi avalikkuse kaasamise koosolek. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Kaitsekorralduskava koostaja on MTÜ Loodusõpe.

Esmaspäevast reedeni, 26.-30. maini toimub valloonide keskkonnahariduse teemaline õppevisiit Eestisse. Visiidil osaleb neli Valloonia esindajat: täiskasvanute koolituse Education-Environnement ühingu liige Gabriel de Potter, Réseau Idées projektijuht Francois Beckers, Valloonia keskkonnaharidusebüroo spetsialist Evelyne Otten ning Institut Eco-Conseil projektijuht Donatienne Snyers. Õppevisiidi käigus külastatakse erinevaid keskkonnaharidusega seotud asutusi (sh Loodusmuuseumi, Nõmme Loodusmaja, Sagadi Metsamuuseumi, Tartu Loodusmaja ja AHHAA Teaduskeskust) ning vahetatakse teavet keskkonnahariduse korralduse ja innovatiivsete käsitlusmeetodite kohta. Valloonide õppevisiit on korraldatud Eesti ning Belgia prantsusekeelse kogukonna ja Vallooni piirkonna vahelise koostööprogrammi raames.

Esmaspäeval ja teisipäeval, 26. ja 27. mail osalevad Keskkonnainspektsiooni Harjumaa büroo viis ametnikku iga-aastasel merereostustõrje alasel rahvusvahelisel ühisõppusel „Puhas Meri”, mille eesmärk on koos teiste ametkondade ja koostööpartneritega ning naaberiigi reostustõrjelaevadega harjutada ulatuslikust mere- ja rannikureostusest põhjustatud hädaolukorra lahendamist.

Kolmapäeval, 28. mail kell 19.00 toimub õhtumatk Viljandi maastikukaitsealal asuvatele allikatele. Kogunemine Viljandi Linnavalitsuse ees. Retke juhib Viljandi Huvikooli loodusringi hoidja ja allikaprojekti juht Peep Tobreluts. Oodatud on kõik huvilised. Puhta allikavee saamiseks võib kaasa võtta tühja veepudeli, jalga matkajalatsid. Üritust toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval, 29. mail algusega kell 14 toimub Tartus Dorpati Konverentsikeskuses projektipraktikum „Head mõtted = suured teod“. Üritusel jagavad oma kogemusi Tartu koolide ja lasteaedade töötajad, kes räägivad õppekavade toetuseks 2013/2014. õppeaastal läbi viidud projektidest. Ettekande teeb ka SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) Tartumaa esindaja Gea Kiiver, kes tutvustab KIKi keskkonnateadlikkuse programmi eesmärke ja sealt toetuse taotlemise võimalusi.

Neljapäeval, 29. mail algusega kell 10 korraldab Keskkonnaamet Otepää looduspargis metsaomanikele infopäeva, mille eesmärk on arutada metsade majandamise põhimõtete üle kaitsealadel. Infopäev lõpeb orienteeruvalt kell 15.00. Infopäev toimub SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel. Kohtade arv on piiratud!

Neljapäeval, 29. mail toimub loodushariduspäev Alam-Pedja looduskaitseala-teemalise meenekonkursi võitnud klassile Alam-Pedja looduskaitsealal Kirnas. Loodushariduspäeval matkatakse koos loodust tundvate retkejuhtidega Kirna 6,8 km pikkusel matkarajal, mängitakse keskkonnahariduslikke mänge ning tutvutakse Alam-Pedja looduskeskusega.

Neljapäeval, 29. mail toimub Lätis Valmieras Eesti-Läti piiriülese keskkonnamõju hindamise ühiskomisjoni koosolek. Peamiseks teemaks on riikide vahel toimuvad piiriülesed menetlused ja muud rakenduslikud küsimused (hea praktika). Eelmine kohtumine toimus 2011. aastal Pärnus.

Neljapäeval ja reedel, 29. ja 30. mail viib Keskkonnainspektsioon Peipsi järvel läbi järjekordse koristusaktsiooni: otsitakse ja tragitakse välja vanu veekogusse triivima jäänud nakkevõrke.

Laupäeval, 31. mail kella 11-16 on RMK Toompuiestee teabepunkti ja Viimsi looduskeskuse avatud uste päev ja sõidab metsaekspress. Kõik retked ja tegevused tasuta! Vaata lisa RMK kodulehelt: http://loodusegakoos.ee/sundmuste-kalender/sundmus#805



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.