Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Piimaga superpisikute vastu (2006-04-23 06:34:58)

 

Vallabi piimast leiti unikaalne mikroobivastane molekul, mida saaks kasutada haiglates võitluses surmavate antibiootikumidele resistentsete bakterite vastu.

Vastsündinud väike känguru vallabi on pisike, oakujuline, paljas ja pigem loodet meenutav. Tal puudub väljaarenenud immuunsüsteem ning patogeenide vastu kaitseb teda emapiim.

Äsjasündinud väike vallabi (Macropus eugenii) roomab ema kukrusse ning kinnitub nisa külge. Just piimaga toitumise ajal toimub noore vallabi tohutu areng.

Victoria’s Department of Primary Industries in Melbourne (Austraalia) teadlane Ben Cocks avastas, et vallabi piim sisaldab molekuli AGG01, mis on gram-negatiivsete bakterite (nt E. coli) vastu 100 korda efektiivsem kui penitsilliin. AGG01 tapab samuti nelja tüüpi gram-positiivseid baktereid ning ühte haigustekitajat seent.

Platsentaga imetajatel, kelle vastsündinutel on oma immuunsüsteem väljaarenenud, kadus AGG01 piimast ilmselt pärast evolutsioonilist lahknemist kukkurloomadest.

Allikas: Eesti Geenikeskus New Scientisti järgi

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.