Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Avalikustati Eesti kõige põhjalikum uurimus jäälinnust (2014-05-22 03:01:13)

Jäälinnupojad Eerik Kumari sonimütsis. Foto autor on Eerik Kumari.

Jäälinnu aasta puhul on Eesti Ornitoloogiaühingu ja Tartu Ülikooli raamatukogu koostöös täies mahus digiteeritud ornitoloog Eerik Kumari uurimistöö „Jäälind Alcedo atthis ispida Eesti NSV-s“. See on kokkuvõte Eesti kõige põhjalikumast jäälinnu uurimusest. Töö on kõigile kättesaadav aasta linnu kodulehel www.eoy.ee/jaalind ja raamatukogude elektroonilises kataloogis Ester. EOÜ tänab suure abi eest Mare Pikkelit.

Eestis on jäälindu ainsana põhjalikult uurinud eelmise sajandi üks tuntumaid ornitolooge Eerik Kumari. Ta vaatles jäälinde aastatel 1938-1948 peamiselt Põlvamaal Ahja jõel Taevaskoja piirkonnas. Tartu Ülikoolis tehtud mahukas uurimistöös on kokku võetud kõik teadmised jäälinnu kohta alates ajaloolistest andmetest ja levikust kuni aruteluni liigi võimalikust kahjulikkusest. Lindude soo ja vanuse määramiseks, toitumise, pesitsemise jm aspektide uurimiseks lasi Eerik Kumari tollele ajale iseloomulikult jäälinde ka maha ning kaevas lahti pesi. Sel viisil saadi unikaalseid andmeid, mida tsiteeritakse rahvusvaheliselt tänaseni.

 

Allikas: Eesti Ornitoloogiaühingu pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.