Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 19.-25. maini (2014-05-19 03:33:58)

Esmaspäeval, 19. mail külastavad Ridala Põhikooli õpilased Matsalu rahvuspargi 10. sünnipäeva puhul Matsalu lahe lõunakallast – matkatakse Salevere Salumäel, vaadeldakse linde Keemu sadamast ja külastatakse rahvuspargi keskust Penijõe mõisas.

Esmaspäeval, 19. mail toimub Paide Gümnaasiumi matkapäev Mukri maastikukaitsealale.

Teisipäeval, 20. mail toimub linnuretk Kreutzwaldi pargis Tamula järve ääres. Kogunemine kell 20.00 Kreutzwaldi ausamba juures. Linnuretke juhendab Margus Muts. Linnuretk kestab 1,5 tundi.

Teisipäeval, 20. mail toimub linnulauluhommik Põlvas. Kogunemine kell 6.00 Põlva kalmistu väravas.

Teisipäeval, 20. mail osalevad Iisaku Gümnaasiumi, Lohusuu Põhikooli, Tudulinna Põhikooli ja Avinurme Keskkooli tublid õpilased 4.– 9. klasside loodushariduspäeval „Soome laht ja rannarahvas”. Külastatakse Palmse looduskeskust ja Lahemaa ekspositsiooni, Käsmu poolsaart ja meremuuseumi.

Teisipäeval, 20. mail toimub Keskkonnaministeeriumis Balti vanemametnike kohtumine, kus muu hulgas räägitakse kliima ja energia paketist aastateks 2020-2030, välisõhu- ja merekeskkonnakaitsest. Kohtumise osalevad mitmed Keskkonnaministeeriumi töötajad.

Kolmapäeval, 21. mail toimub Saaremaa Ühisgümnaasiumi 6. klasside õpilastele suunatud jahinduseteemaline õppepäev Adu-Jaani talus. Tutvutakse jahipidamise põhimõtetega ning jahipidamisega kaitsealadel, piirangute ning nuhtlusisendite reguleerimisega, samuti ulukite lisasöötmisega. Viiakse läbi praktilisi tegevusi ning õpitakse tundma ulukite nahku ja koljusid.

Neljapäeval, 22. mail kell 14.00 toimub liigikaitse infopäev. Infopäeva korraldab Vilsandi rahvuspargi koostöökogu ning sellega tähistatakse rahvusvahelist saarte elurikkuse päeva. Infopäeval räägitakse liigikaitse seadusandlusest, liikide kaitse tegevuskavadest ja nende rakendamisest, liigikaitsest orhideede esindusalade kaudu ning sellest, kelle või mille eest peaks taimi kaitsma.

Neljapäeval ja reedel, 22. ja 23. mail on Keskkonnaagentuuri metsaseire osakonna juhtivspetsialist Kaie Kriiska Brüsselis Euroopa Komisjoni Working Group 5 (LULUCF) kohtumisel.

Reedel, 23. mail algusega kell 9.30 toimub Tallinnas Hopneri majas ilmateenistuse 95. aastapäeva puhul koosviibimine (tähtpäev ise on 18. mail). Koosviibimisele on kutsutud ilmateenistuse endised ja praegused töötajad, koostööpartnerid teadusasutustest jne. Ürituse avavad tervitussõnadega keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ning Keskkonnaagentuuri direktor Jalmar Mandel. Ilmateenistuse ajaloost räägib Ain Kallis ning olevikust ja tulevikust Svetlana Pudova (Keskkonnaagentuuri asedirektor ilmateenistuse alal). Samal ajal on lahtiste uste päev Harku, Tartu-Tõravere, Väike-Maarja ning Võru ilmajaamades. Lisaks on avatud ka Sürgavere radaritorn. Kõikides jaamades viivad oma ala spetsialistid läbi ekskursioonid ning vastavad küsimustele. Külastused on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerimine.

Reedel, 23. mail toimub Eesti Vabaõhumuuseumis looduse tundmise võistlus Tallinna põhikoolide ja gümnaasiumiastme õpilastele. Üritus toimub sel aastal 30. korda ja koostöös Tallinna linnuklubi ning Eesti Vabaõhumuuseumiga.

Reedel, 23. mail algusega kell 13 avab keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Eesti Keskkonnauuringute Keskuse uue labori (Tallinn, Marja 4D). Tänu kaasaegsetele laboriseadmetele paraneb oluliselt ohtlike ainete seirevõimekus Eestis. Labor rajati Eesti Šveitsi koostööprogrammi raames.

Laupäeval, 24. mail toimuvad Keskkonnaamet matkad Võrumaal, Põlvamaal, Ida-Virumaal, Lääne-Virumaal, Tartumaal, Viljandimaal, Pärnumaal, Läänemaal, Saaremaal, Hiiumaal Järvamaal ja Harjumaal.

Pühapäeval, 25. mail toimuvad Keskkonnaameti matkad Valgamaal, Jõgevamaal, Pärnumaal ja Raplamaal. SA Keskkonnainvesteeringute Keskus lükkab käima pildistamisaktsiooni, kus kutsutakse inimesi jäädvustama ja sedasi märkama paisude juurde rajatud kalapääse. Üleskutse eesmärk on panna inimesi märkama jõgedel olevatele paisudele rajatud kalapääse ning ühtlasi huvi tundma, mis kalaliigid antud jões elutsevad ning rändavad. Pildistamisperiood kestab 1. juulini ja fotosid oodatakse KIKi Facebooki lehele või e-postiga kalapaas@kik.ee. Objektide leidmisel on abiks kalapääsude kaart. Parimate fotode autoreid premeerib KIK keskkonnateemaliste meenetega.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.