Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusmuuseumis näeb Muuseumiööl tõelisi tehnikatähti (2014-05-16 10:45:38)

Laupäeval, 17. mail toimuval Muuseumiööl keskendub Eesti Põllumajandusmuuseum tehnikatähtedele. Lisaks muuseumi kogudes olevatele tehastes valmistatud traktoritele on võimalik uurida ka isevalmistatud traktoreid.

„Isevamistatud traktorite kogumine algas muuseumis umbes aasta tagasi. Seni on kogudesse saadud mõned põnevad eksponaadid ja samuti on meil nüüd palju erinevat pildi- ja tekstimaterjali. Isetehtud traktorite kogumine jätkub,“ rääkis muuseumi direktor Merli Sild.

Muuseumiööl on võimalik tutvuda isevalmistatud traktorite ja teiste masinatega. Näiteks on välja pandud Aarne Truu poolt 1970datel valmistatud kartuli vaheltharimise agregaat, mille ehitamisel on kasutatud motorolleri mootorit, taga VAŽ-i telge ja rehve, ees aga invasõiduk IŽ-i rattaid ja rehve.

Muuseumiöö programm Eesti Põllumajandusmuuseum algab kell 18. Toimub hobuse ja hoburiistade tutvustus, lastele kepphobuste võiduajamine ja kõigil huvilistel on võimalik sõita välkhobusega. Avatud on näitused: Põllumajandustehnika fondinäitus, Naised põllumajanduse mehhaniseerimisel, Talurahva veovahendid ja Näituseväljak põllumajandustehnikaga. Põllumajandusmuuseumis on pääsmevaba päev 18. mai, mis on Rahvusvaheline muuseumipäev.

Muuseumiööd korraldavad igal aastal koos Eesti muuseumid ja Eesti Muuseumiühing ning ICOM Eesti. Esimesel korral oli muuseumiöö juhtlauseks „Öös on asju”, 2010. aastal „Öös on lugusid”, 2011. aastal „Öös on aardeid”, 2012. aastal “Öös on kino” ja 2013. aastal “Öös on inimesi”.


Allikas: Eesti Põllumajandusmuuseumi 16.05.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.