Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandustoodangu väärtus on seitsme aastaga kasvanud 25% (2014-05-16 10:42:30)

Põllumajanduse majandusharu kogutoodangu väärtus kasvas perioodil 2007-2013 veerandi võrra, selgub põllumajandussektori ja toiduainetööstuse eelmise aasta ülevaatest.

"Eesti põllumajandustootmine on seitsme aasta jooksul läinud ülesmäge ja sektori suure töö kõrval on oma osa ka Eestis hästi rakendunud maaelu arengukava toetustel ja otsetoetustel," ütles põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti. "Ka eelmisel, perioodi viimasel aastal nägime põllumajandussaaduste ekspordis jätkuvalt kasvunumbreid."

Põllumajandussaadusi ja toidukaupu eksporditi 2013. aastal 1244,1 mln euro eest, mis on 4,7% enam kui aasta varem. Suurim ekspordi kasvataja oli piimasektor - piima ja piimatoodete eksport kasvas võrreldes 2012. aastaga veidi üle 30%, sh hüppeliselt kasvas toorpiima väljavedu.

Põllumajanduse majandusharu toodangus suurenes 2013. aastal loomakasvatuse ja vähenes taimekasvatuse osatähtsus, toodangu väärtus vähenes taimekasvatuses 14% ja kasvas loomakasvatuses 12%. Suurima osa loomakasvatustoodangu väärtusest moodustas piim (56%), taimekasvatuses teravili (39%).

Toiduainetööstus on jätkuvalt üks olulisemaid majandusharusid Eesti töötlevas tööstuses. Sektori (sh joogitööstus) müügitulu kasvas möödunud aastal sise- ja välisnõudluse toel 10%.



Allikas: Põllumajandusministeeriumi 16.05.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.