Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu nimetati Eesti kõige jalgrattasõbralikumaks linnaks (2014-05-12 14:57:28)

Reedel, 9. mail Tallinnas Rahvusraamatukogu kuppelsaalis toimunud seminaril "Linnaliikuvuse seminar: Eesti linnaliikuvuse plaanidest 2015-2020" kuulutati konkursi "Jalgrattasõbralik linn 2014" võitjaks Tartu linn.

Jalgrattasõbralik linn 2014 valiti projekti raames läbi viidud uuringu põhjal, mis keskendus jalgrattaliikluse ja jalgrattapoliitika olukorrale Eesti linnades. Uuringu käigus küsitleti nii omavalitsusi kui ka linnakodanikke. Lisaks jalgrattasõbralikkuse uurimisele analüüsiti ka kitsaskohti.

"See on auhind mitte linnavalitsusele, vaid linnale tervikuna - nii jalgrattureile endile kui ka autojuhtidele ja jalakäijatele, kes aktsepteerivad jalgrattaliiklust linnas," kommenteeris auhinnaTartu linna nimel vastu võtnud abilinnapea Valvo Semilarski. "Igal juhul on see tiitel, mille üle võivad kõik Tartu inimesed uhkust tunda. See näitab, et kergliiklusteede areng on Tartus õigel teel."

Auhinnaks sai Tartu kaks jalgratast, mis on plaanis anda linnavalitsuse töötajaile ametiratasteks, et tõhustada rohelist liikumist ka Tartu linnavalitsuses.

Eesti kõige jalgrattasõbralikuma linna valisid seminari korraldajad: Balti Keskkonnafoorum ja Säästva Eesti Instituut koostöös siseministeeriumi ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga.


Allikas: Tartu linnavalitsuse 12.05.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.