Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusministeeriumi 20. nädala eelinfo (2014-05-12 05:26:06)

Esmaspäev, 12. mai


· Algusega kell 13 toimub põllumajandusministeeriumis põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogu (PMAN) istung. Arutlusele tulevad toidu- ja veterinaarjärelevalve tasude, väärtusliku põllumajandusmaa ning toidus koostisosana esineva liha päritoluriigi esitamise teemad. Istungil osaleb põllumajandusminister Ivari Padar.

· 12.-16. maini külastab PRIAt ja Põllumajandusministeeriumi Türgi põllumajandusministeeriumi ja makseagentuuri delegatsioon. Külastuse käigus keskendutakse MAK 2007-2013 nõuande ning teavituse meetmete rakendamisele ja MAK 2014-2020 sarnaste meetmete kavandamisele.

Kolmapäev, 14. mai

· Kell 13 osaleb põllumajandusminister Ivari Padar Riigikogu infotunnis.

· Kell 14 osaleb minister Padar Riigikogus toiduseaduse muutmise seaduse eelnõu esimesel lugemisel. Eelnõu käsitleb toidualase teabe esitamist tarbijale ja eritoitusid.

· Kell 13-16 toimub Põllumajandusministeeriumis teabepäev pagaritele ja kondiitritele. Räägitakse kutsesüsteemi uuendustest, olulistest nõuetest pagaritoodete tootmisel ja turustamisel, ettevõtte loomise kogemustest ja toetusvõimalustest uue maaelu arengukava raames.

Neljapäev, 15. mai

· Põllumajandusminister Ivari Padar osaleb valitsuse istungil ja kabinetinõupidamisel.

· Põllumajandusministeeriumis toimub kalapüügiga seonduvate andmete esitamise korra muudatuste arutamine ranna- ja sisevetekaluritega.

· Eesti Põllumajandusmuuseumis saab kohtuda põllumajandusteadlase ja sordiaretaja dr Kalju Kasega, kes räägib oma tööst ja elust ning annab soovitusi kevadisteks aiatöödeks.

Reede, 16. mai
Põllumajandusministeeriumis toimub hobumajanduse nõukogu, mille päevakorras on uuringu „Tori hobusetõu analüüs põlvnemisandmete ja DNA markerite põhjal“ tulemuste tutvustamine.

Laupäev, 17. mai
Põllumajandusmuuseumid kutsuvad muuseumiöö „Öös on tähti“ üritustele:

· C. R. Jakobsoni Talumuuseumis toimub muuseumiöö programm koostöös RMK Loodushoiuosakonnaga. Saab meisterdada karjasepasunat, sõlmida sinasõprust pärimusmuusika pillidega, osaleda linnuretkel metsas ja õppida esivanemate kombel tuletegemist.

· Eesti Põllumajandusmuuseumis Ülenurmel saab tutvuda põllumajandustehnika ja talurahva veovahenditega, puidutöökojas ja sepikojas panna proovile oma meisterdamisoskusi, seigelda välkhobuda ja osaleda kepphobuste võiduajamisel.

· Eesti Piimandusmuuseumis Imaveres saab osaleda piimateemalistes töötubades, mängida ja meisterdada ning tutvust teha piimanduseksperdi Arno Kannikesega.

Allikas: Põllumajandusministeerium

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.