Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 12.-18. maini (2014-05-12 05:25:25)

Esmaspäeval, 12. mail algusega kell 12 avab keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Eesti Loodusmuuseumis looduskaitsekuu, mille tänavuseks teemaks on „Mere ja ranniku kaitse“. Samas antakse üle ka Eerik Kumari nimeline looduskaitsepreemia ja looduskaitsemärgid. Samuti avatakse muuseumis Soome lahe teemaline näitus "Soome lahe (l)ainel", mis on pühendatud rahvusvahelisele Soome lahe aastale.

Esmaspäeval, 12. mail kell 17.30 toimub Rapla Keskraamatukogu saalis (Lasteaia 5, Rapla) loodusõhtu „Kas Eesti metsandus on jätkusuutlik?“. Külas on Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi metsakasvatuse professor Hardi Tullus. Loodusõhtul räägitakse metsade pindala ja tagavara muutumisest maailmas ning sellest, kas looduskaitse ja metsade majandamine on ühildatav. Lisaks arutletakse selle üle, kas raiete maht Eestis on suur või väike ja kas vajame täiendavaid raiepiiranguid või võime usaldada metsaomanikku. Osalemine on tasuta, toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Esmaspäevast reedeni, 12.-16. maini viibib Keskkonnaagentuuri ilmavaatluste osakonna spetsialist meteoroloog Kairi Vint Ungari Meteoroloogia Teenistuses. Seal toimub koostöös Maailma Meteoroloogia Organisatsiooniga (WMO) seminar, kus üks osa nädalast on pühendatud kliimaandmete homogeniseeerimise teemadele ja teine osa kliimaandmete ruumilise inerpoleerimise tehnikatele.

Teisipäeval ja kolmapäeval, 13.-14. mail korraldab Keskkonnaagentuur 12. EUMETNET ning 38. ECOMET assamblee kohtumise Tallinnas Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses. EUMETNET on Euroopa riikide koostöö võrgustik, mille eesmärk on tõhustada liikmesriikide koostööd eri programmide kaudu. Koostööprogrammid on seotud nii meteoroloogiliste vaatlussüsteemide, andmeedastuse, ilmaprognooside koostamise, teadus- ja arendustegevuse kui ka spetsialistide koolitamisega. ECOMET on Euroopas tegutsev majandushuvigrupp kuhu kuulub 25 rahvuslikku meteoroloogiateenistust.

Teisipäeval ja kolmapäeval, 13.-14. mail toimub Keskkonnaagentuuris järjekordne NOEDOBS (Põhjamaade ilmavaatluste üksus) kohtumine. Osalevad Eesti, Soome, Norra, Rootsi ja Islandi meteoroloogiliste vaatlustega tegelevate osakondade esindajad.

Kolmapäeval, 14. maini osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus mitteametlikul keskkonnanõukogu istungil Kreekas.

Kolmapäeval, 14. mail algusega kell 10 toimub Ojaküla tuulepargi avamine Viru-Nigula vallas Lääne-Virumaal. Tuulikupargi võimsus on 3 x 2,3 MW ning tegemist on esimese CO2 kvoodimüügi vahendite toel valminud tuulikupargiga. Projekti maksumus on enam kui 9 miljonit eurot, millest 55% kaeti Eesti kvoodimüügi tulust Hispaania Kuningriigile. Toetust vahendas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK).

Kolmapäeval ja neljapäeval, 14.-15. mail toimub Tallinnas Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses WMO VI regiooni (Euroopa) juhtgrupi kohtumine. WMO on 191-st liikmesriigist ja territooriumist koosnev ühendus, mille rolliks on toetada rahvuslike meteoroloogiateenistuste tegevust. Seekordsel kohtumisel vaadatakse üle erinevate töögruppide tegevuskavad ning planeeritakse regionaalsete konverentsidega seotud toiminguid.

Pühapäeval, 18. mail algusega kell 9.30 toimub matk Jõgeva maakonnas asuvale Kääpa maastikukaitsealale. Tutvutakse Kaiu mõhnastikuga, matkatakse Tammeluha matkarajal ning ka pisut metsikumat loodust läbides Särgjärve äärde. Jalgsimatka pikkus on umbes 6 km. Buss väljub Tartu Vanemuise Teatri alumisest parklast kell 9.30. Tagasi Tartusse jõutakse orienteeruvalt kell 16.00. Matka juhendavad loodusretke juht Vahur Sepp ja Piret Valge. Matkale on oodatud kõik huvilised.

Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.