Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 5.-11. maini (2014-05-05 02:37:53)

Pühapäeval ja esmaspäeval, 4.-5. mail osalevad keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, ministri nõunik Annikky Lamp ja kliima- ja kiirgusosakonna juhataja Jörgen Talkop kõrgetasemelisel kliimakohtumisel Abu Dhabis, Araabia Ühendemiraatides. Kohtumisel valmistatakse ette ÜRO peasekretäri korraldatavat kliimamuutuste tippkohtumist 23. septembril
New Yorgis.

Teisipäeval, 6. mail algusega kell 10 toimub Keskkonnaameti Tartu kontori (Aleksandri 14, Tartu) II korruse saalis välisõhu teemaline teabepäev loomakasvatajatele. Teabepäevadel käsitletakse veise-, sea- ja linnukasvatusest tuleneva välisõhu saasteainete heitkoguse arvutamise metoodikat ning tutvustatakse ka uut veisekasvatuse parimat võimalikku tehnikat (ehk PVT). Oodatud on ennekõike ettevõtted, kes tegelevad veise, sea- või linnukasvatusega ning on seetõttu kohustatud omama välisõhu saaste- või keskkonnakompleksluba, samuti teemaga kokkupuutuvad eksperdid.

Kolmapäeval, 7. mail algusega kell 12 räägib Keskkonnaagentuuri Ilmateenistuse mudelprognooside osakonna peaspetsialist Ain Kallis Tartus (Staadioni 8) sealsele pensionäride klubile Eesti kliimast.

Neljapäeval, 8. mail esineb KIKi tänavavalgustuse projektikoordinaator Aive Haavel Tartus toimuval välisvalgustusega seotud seminaril, kus ta räägib KIKi läbiviidavast seitsme linna tänavavalgustuse uuendamise projektist. Seminari koduleht internetis.
(http://www.cityoflight.jyvaskyla.fi/english/projects/lic/activities/tartu)

Neljapäevast laupäevani, 8.-10. maini osaleb Keskkonnaagentuuri Ilmateenistuse lennumeteoroloogia osakonna juhataja Tiina Josepson Islandi Meteoroloogia Instituudis toimuval Põhja-Euroopa riikide lennumeteoroloogiateenuse osutajate töögrupis. Kohtumisel arutatakse töögrupi tegevuskava aastateks 2015-2018 eesmärgiga harmoniseerida ja ühtlustada lennuliiklusele osutatav lennumeteoroloogiateenus.

Neljapäeval, 8. mail toimub Lahemaa rahvuspargis seminar „Kultuuripärand, miljööväärtused ja kohalik kogukond,“ kus keskendutakse kaitsealuse kultuuriruumi säilimise ja elujõulisuse küsimustele praktiliste juhtumite näitel. Seminaril esinevad ettekannetega riikliku kultuurikaitse köögipoolelt Kultuuriministeeriumi, Eesti Muinsuskaitse Seltsi, Rebala Muuseumi, Eesti Kunstiakadeemia, Keskkonnaameti ja Muinsuskaitseameti spetsialistid. Kohalike elanike vaatepunkte tutvustavad Natturi ja Tapurla küla esindajad. Üritus on suunatud Keskkonnaameti koostööpartneritele, kohalikele elanikele ja ettevõtjatele ning kõikidele teistele huvilistele, kes soovivad kultuuripärandi ja selle kaitsmise kohta rohkem infot saada. Seminari rahastamist toetab osaliselt SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Laupäeval, 10. mail toimub Jõgevamaal geoloogiline õpperetk, et tutvuda kahe Põltsamaa läheduses asuva karjääriga. Juhendajaks on geoloog ja Tartu Ülikooli Loodusmuuseumi töötaja Tõnu Pani. Väljasõit toimub Jõgeva bussijaama juurest 10. mail kell 10 ja Põltsamaa Kultuurikeskuse eest kell 10.30. Tagasi Põltsamaale jõuame orienteeruvalt kell 15.20 ja Jõgevale kell 15.50. Peame koos ka piknikku, toidumoon tuleb ise kaasa võtta. Õpperetke korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Osavõtt on tasuta.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.