Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Harjumaa ja Tartumaa kaitsealadel laiendati pindala (2006-04-20 23:34:48)


Neljapäeval, 20. aprillil kinnitas valitsus Ülgase ja Järvselja looduskaitsealade kaitse-eeskirjad, mille kohaselt laiendatakse olemasolevaid kaitstavaid loodusobjekte ning kehtestatakse uus kaitse-eeskiri.

Harjumaal asuva kogupindala on 49,3 hektarit, millest eramaa moodustab 13.1 hektarit ning tagastamistaotlustega maa 18,5 hektarit. Kaitseala tervikuna on märatud sihtkaitsevööndiks. Kaitseala eesmärgiks on nahkhiirte talvituskoloonia, pangametsa, Ülgase klindi ja vanade kaevanduskäikude, aas-rebasesaba ja ürt-punanupuga niitude, rusukallete ja jäärakute metsade ning kaitsealuste taimeliikide kaitse.

Tartumaal asuva Järvselja looduskaitseala pindala on 184,4 hektarit, mis kõik on riigimaa. Looduskaitseala eesmärgiks on põlismetsakoosluste säilitamine ja tutvustamine ning vanade loodusmetsade, rohunditerikaste kuusikute, soostuvate ja soo-lehtmetsade, siirdesoo-ja rabametsade, kaitsealuste taime- ja seeneliikide kaitse.

Kuna kaitsealade eesmärgiks on sealse maastiku, erinevate taimeliikide, koosluste, looduslike elupaikade ja elupaigatüüpide soodsa seisundi säilitamine, siis on keelatud tegevus, mis kahjustab, häirib või ohustab sealseid loodusväärtusi.

Määrused jõustuvad kolm päeva pärast Riigi Teatajas ilmumist.

Lisainfo: Tiina Nap, Harjumaa Keskkonnateenistuse looduskaitse peaspetsialist, tel 672 2973, e-post
tiina.napp@harju.envir.ee; Kristel Tatsi, Tartumaa Keskkonnateenistuse looduskaitse spetsialist, tel 730 2257, e-post kristel.tatsi@tartu.envir.ee.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 20.04.2006 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.