Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kevad saab lõpuks hoo sisse (2006-04-19 21:14:59)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 19
. aprillil koostatud prognoos ajavahemikuks 20.-26. aprillini lubab lõpuks soojemaid kevadpäevi:

Viimasel ajal on ilmad püsinud mõõdukalt soojad, üsna stabiilselt on päevased temperatuurimaksimumid kerkinud +10 kraadi piiresse, mõni päev kõrgemalegi. Jahedam on vaid meretuulega rannikul ja eriti saartel. Pärast väikest jahenemist näitavad lähemate päevade temperatuurid tõusutrendi. Neljapäeval läheneb Läänemerelt madalrõhulohk sajualaga, mis ületab järgneva öö jooksul Eesti. Neljapäeva päeval on peamiselt sajuta vähese pilvisusega ilm. Tuul puhub lõunast kiirusega 3–7 (kohati 10) m/s, sooja on 7–12 (kohati kuni 15) kraadi. Järgneval õhtul ja ööl hakkab alates saartest sadama, edelatuule tugevus on 5–10 m/s ning sooja 1–5 kraadi. Reedel asume itta eemaldunud madalrõhulohu tagalas, ilm on vahelduvalt pilves ja olulise sajuta. Läänekaarte tuule kiirus on 4...8, iiliti kuni 12 m/s, õhutemperatuur jääb 4...9 soojakraadi piiresse. Laupäeval mõjutab meie ilma läänesuunalt juba kõrgrõhkkond. Taevas on vähe või vahelduvalt pilves, sadu pole ette näha. Tuul puhub loodest 3...7, öösel rannikul kuni 11 m/s. Öisel ajal jahtub õhk -2...+2 kraadini, päevaks ootame 5-11 kraadi sooja. Pühapäeval püsib vähene või vahelduv pilvisus, nõrk tuul puhub idast ja kagust 1...5 m/s. Öösel on kuni 3 kraadi külma, päeval soojeneb õhk +6...+13 kraadini. Esmaspäeva öö on pilvisem, hooti sajab vihma, päeval sadu lakkab ja pilvkate hõreneb. Puhub lõuna- ja edelatuul 1...6 m/s. Öine õhutemperatuur jääb -1...+4, päevane +7...+14 kraadi vahele. Teisipäeval ja kolmapäeval kannavad püsivad lõuna- ja edelatuuled Eestisse soojalisa. Tuule kiirus on 1...6 m/s teisipäeval ja 5...9 m/s kolmapäeval. Ilm on vahelduvalt pilves, hoovihma võimalus on suurim kolmapäeva päeval ja Lääne-Eestis. Öisel ajal jääb õhutemperatuur 0...+7 kraadi vahele, päeval on sisemaal sooja 12...17, kohati kuni 20 kraadi. Rannikul ja saartel on jahedam, +8...+12 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +4 kraadist saartel kuni +6 kraadini Ida-Eestis, mis on normi piires. Sademeid on oodata 10 millimeetri ringis, see on pisut üle pikaajalise normi Lääne-Eestis ja normi piires Ida-Eestis.“ 


Pikemad ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli ning Berliini Vabaülikooli statistilise prognoosi põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Ennustust tasub vaadata üsna tihti
, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis ILM.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.