Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 28. aprillist 4. maini (2014-04-28 05:03:34)

Esmaspäeval, 28. aprillil
kell 12 avab RMK metsanädala alguse puhul Viimsi looduskeskuse (Rohuneeme tee 29) uue maja ning püsinäituse "Metsas on väge!". Avamisel osaleb ka keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Esmaspäeval, 28. aprillil kell 9.00-13.00 korraldab Keskkonnaameti Jõgeva-Tartu regioon Natura hindamise infopäeva. Infopäevale oodatakse osalema Jõgeva- ja Tartumaa kohalike omavalitsuste esindajaid, ehitusplaneeringute ja ettevõtlusega tegelevaid inimesi, kellel on kokkupuuteid mõjude hindamisega Natura aladele. Osavõtt on tasuta. Infopäeva korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Esmaspäeval, 28. aprillil osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Looduse Aasta Foto 2014 auhindade jagamisel, mis toimub Estonia kontserdisaalis. Eesti suurim fotovõistlus toimus tänavu 14. korda ning sel aastal osales 1150 autorit ligi 8500 tööga. Peaauhinnaks reis Tansaaniasse. Võistluse auhinnafond kokku üle 10 000 euro.

Esmaspäevast kolmapäevani, 28.-30. aprillini viibib Keskkonnaagentuuri veeosakonna veemajanduse peaspetsialist Kristi Altoja Bernis KESE projekti koolitusreisil.

Teisipäeval, 29. aprillil algusega kell 13 toimub Tallinnas ressursi- ja energiasäästukonkursi Negavatt suur finaal. Tallinna Ülikooli Astra maja (Narva mnt 29) I korrusel, Teadlaste foorumis toimuval üritusel astuvad üles 9 meeskonda 5 kõrgkoolist. Võistluse käigus selguvad projektid, mille teostamiseks saavad ülikoolid 10 000 eurot, samuti publiku lemmik. Muusikat teeb Iiris Vesik. Üritust saab otse jälgida www.delfi.ee/live. Kuni 28. aprillini saab publiku lemmikule anda hääle anda nii KIKi Facebooki lehel kui ka Delfis. Konkursi ellukutsujad on SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) ja Keskkonnaministeerium.

Teisipäeval, 29. aprillil toimub Viru hotelli ruumides veemajanduskomisjoni töökoosolek, kus on päevakorras oluliste veemajandusprobleemide ülevaade, Lääne-Eesti, Ida-Eesti ja Koiva vesikonna veemajanduskava meetmeprogrammi rakendamise ülevaade ja uued tegevuskavad aastateks 2014 2015 ning avalikkuse kaasamise tegevuskava täitmise ülevaade 2012-2013 ja tegevused 2014. aastal. Töökoosolekul osalevad Keskkonnaagentuuri veeosakonna spetsialistid.

Teisipäeval ja kolmapäeval, 29.-30. aprillil toimub Riias Baltfish, kus on peamiseks teemaks 2015. aastal rakenduv tagasiheite keeld, mis puudutab kilu, räime, turska ja lõhet. Nõupidamisel osaleb Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Kaire Märtin.

Teisipäeval ja kolmapäeval, 29.-30. aprillil toimub Riias Baltfish, kus on peamiseks teemaks 2015. aastal rakenduv tagasiheite keeld, mis puudutab kilu, räime, turska ja lõhet. Nõupidamisel osaleb Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Kaire Märtin.

Teisipäeval ja kolmapäeval, 29. ja 30. aprillil toimub Viru hotelli ruumides Norra finantsprogrammi projekti "Mudelite süsteemi ja töövahendi loomine mere ja maismaa pinnavete integreeritud haldamiseks" avaseminar. Projekti koordinaator on Eesti Keskkonnauuringute Keskus ning olulist rolli projekti partnerina kannab ka Keskkonnaagentuur. Projekti eesmärk on välja töötada veekogude seisundi ja reostuskoormuste hindamist lihtsustavad mudelid. Sellel koosolekul ja projektis osalevad Keskkonnaagentuurist veeosakonna ja hüdroloogiaosakonna inimesed.

Kolmapäeval, 30. aprillil algusega kell 12 avab RMK Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastuse toel uuenenud Pähni looduskeskuse Võrumaal ja näituse "Kagu-Eesti ristipuu
(http://loodusegakoos.ee/kuhuminna/puhkealad/haanja-karula-puhkeala/1426)".

Kolmapäeval, 30. aprillil kell 17 toimub Tartu loodusmajas (Lille 10) loodusõhtu „Kalade maailm“. Külas on Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi limnoloogiakeskuse vanemteadur Arvo Tuvikene. Loodusõhtul antakse lühiülevaade kaladest ja nende nõudlustest elukeskkonnale. Tuuakse näiteid ekstreemsetest tingimustest, milles kalad peavad hakkama saama. Põhjalikumalt käsitletakse kalade meeli, eriti haistmist ja kuulmist. Osalejad kuulavad, milliseid helisid kalad tekitavad, saavad teada, kuidas nad neid tekitavad ja milleks kalad neid kasutavad. Samuti käsitletakse vee reostuse mõju kaladele ja räägitakse Läänemere kalade puhtusest. Loodusõhtul osalemine tasuta.

Reedel, 2. mail algusega kell 10 toimub Eesti Maaülikooli Mahekeskuses väliseminar, kus tutvutakse Maaülikoolis läbiviidavate maheteadusuuringutega. Buss väljub Räpina haldushoone eest parklast kell 10.00. Osalemine on tasuta, kõik huvilised oodatud. Väliseminari korraldab Keskkonnaamet Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetusel.

Laupäeval, 3. mail kell 11-15 tähistab RMK Eesti 10 aastat Euroopa Liidus metsapäevaga Pajakal, Raplamaal. Vaadatakse üle 10 aastat tagasi istutatud mets ning üheskoos pannakse kasvama uus metsapõlv. Üritust korraldavad RMK, Riigikantselei ja Euroopa Komisjon.


Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.