Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EPKK väljapanek maamessil keskendub projektile Eesti Toit (2006-04-19 17:53:05)

 

Eesti Põllumajandus–Kaubanduskoda (EPKK) ja EV Põllumajandusministeerium esinevad tänavusel 20.-22. aprillini toimuval maamessil ühisstendiga, väljapanekus on peatähelepanu suunatud projektile Eesti Toit.
 

Stendil tutvustatakse külastajatele www.eestitoit.ee ja www.piimstream.ee  kodulehti. Kodumaise toidu väärtustamiseks ja tutvustamiseks on Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda koostöös Põllumajandusministeeriumiga loonud kodulehe www.eestitoit.ee. Sellelt saidilt leiavad külastajad Eesti toitu puudutavat informatsiooni: tüüpiliste ja traditsiooniliste Eesti toitude ja toodete, Eestile omaste toidu valmistamisviiside, toidu ja söömisega seotud kommete ja retseptide ning toiduainete tootjate-töötlejate kohta. Samas on seal ka võimalus avaldada oma arvamust Eesti toidu kohta: üleval on küsitlus, mis aitab välja selgitada, mida inimesed ise Eesti toiduks peavad.

Miniportaal www.piimstream.ee on mõeldud koolilastele ja alla 19-aastastele noortele. Lisaks eesti- ja venekeelsele põhjalikule piimainfole saab lugeda intervjuusid noorte sportlastega Eestist ja välismaalt ning erinevaid huvialasid tutvustavaid artikleid. Samuti saavad noored seal kuulata muusikat, osaleda piimaviktoriinis ning võita iganädalastel loosimistel kampaania sümboolikaga auhindu.

 

Kolme messipäeva jooksul toimuvad ka Tunnustatud Eesti Maitse ja Tunnustatud Maitse märki kandvate toodete degustatsioonid. Eesti Tee projekti raames pakuvad kohalikud tootjad maarohtudest ja ürtidest valmistatud teesid. Messikülalistele jagatakse põllumajanduse ja toiduteemalisi trükiseid. 

 

Messi raames korraldab EPKK mitu maaelu puudutavat seminari:

* Sanktsioonid otsetoetuste nõuete rikkumisel - Nõuandekeskuse Abiks põllumehele taimekasvatuse konsulent Alar Lugu;

* Metsa mitmekülgse kasutuse tegevuskava aastani 2010, sealhulgas pärandkultuuriobjektide kasutamine puhkemajanduse mitmekesistamisel;

* Otsekülv - kas üks võimalus? – Valgamaa Nõuandekeskuse taimekasvatuse konsulent Kaido Edenberg;

* Silokvaliteedist sõltub looma tervis – Põllumajanduskonsulent AT loomakasvatuse konsulent Marika Oaselg;

* Põlluraamat ja PRIA põllutoetused -  HPL Läänemaa Nõuandekeskuse  taimekasvatuse konsulent Targo Pikkmets;   

* FIE raamatupidamise korraldamine - Tartu Maamajanduse Nõuandekeskuse finantsmajanduse konsulent Aino Vooro.

Allikas: EPKK 19.04.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.