Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
RMK alustab metsaistutust (2006-04-18 20:48:20)

 

Aprilli lõpus alustab Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) iga-aastaste metsaistutustöödega. Sarnaselt eelnevatele aastatele kavatsetakse ka tänavu istutada u 12 miljonit uut puud.

“Riigimetsas istutatakse iga raiutud puu asemele keskmiselt kaks uut,” ütles RMK metsamajanduse turundusjuht Ulvar Kaubi. “Oleme saavutanud olukorra, kus metsa kasvab peale oluliselt rohkem kui raiutakse. Aastas kasvab riigimetsas puitu arvestuslikult juurde ligi 3,8 miljonit tihumeetrit. Näiteks möödunud aastal raiuti aga 2,3 miljonit tihumeetrit ehk vaid u 60% juurdekasvust.”

Ka tänavu korraldab RMK huvilistele metsaistutustalgud. “Tänavu loome võimalused istutusel osalemiseks 7000 inimesele,” ütles Kaubi. “Senise kogemuse põhjal on umbes kolmandik neist mitmesugustest seltsidest ja ühendustest, kolmandik koolidest ja kolmandik põhiliselt üle RMK kodulehe registreerunud vabatahtlikud. Heameelt teeb aga see, et huvi metsaistutustalgute vastu tekib üha rohkem ka erinevates ettevõtetes ja asutustes.”

Vabatahtlikud saavad metsaistutusele registreeruda 18. aprillist 5. maini RMK kodulehel. Sealt leiab ka info istutuspaikade, -aegade, töövahendite ja -võtete jms kohta.

Riigimetsa majandaja RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja  efektiivne majandamine: metsa uuen­damine, kasvatamine ja kasutamine ning metsakaitse korraldamine. RMK korraldab riigimetsades ulukihoolet ning tagab igaüheõigusega seotud metsakasutuse. RMK hallata on u 40% Eesti metsamaadest.

 

Allikas: RMK 18.04.06 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.