Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 21.-27. aprillini (2014-04-21 00:53:56)

Esmaspäevast teisipäevani, 21.-22. aprillini külastab Keskkonnaministeeriumi veeosakond Ida Virumaa ettevõtteid AS Viru Keemia Grupp ja AS Eesti Põlevkivi. Tutvutakse ettevõtete tegevusega ning selgitatakse kuidas ettevõtted veekaitse valdkonda panustavad.

Teisipäeval, 22. aprillil algusega kell 18 annab Keskkonnaagentuuri prognoosmudelite osakonna peaspetsialist Ain Kallis loengu Eesti kliimast ja selle muutustest Tartu rahvaülikoolis (Pepleri 4, Tartu).

Teisipäeval ka kolmapäeval, 22. aprillil ja 23. aprillil toimub õppepäev „Jäätmevabam elu“, mis on suunatud Saare maakonna lasteaiaõpetajatele. Mõlemal päeval toimub väljasõit Kudjape jäätmejaama, kus tutvutakse erinevate jäätmeliikide, nende sorteerimise ning edasise käitlemisega. Päeva teises pooles juhendavad Kuressaare Rohu Lasteaia vanemõpetajad Lilijan Miller ja Tiia Saksakulm, mida põnevat annab meisterdada jäätmetest, mis meil kodus igapäevaselt tekib.

Kolmapäeval, 23.aprillil külastavad Keskkonnaagentuuri Ilmateenistuse asedirektor Svetlana Pudova ja nõunik Kai Rosin Soome Ilmateenistust, et tutvuda nende tasuliste teenustega ning SMARTMET süsteemiga.

Kolmapäeval, 23. aprillil annab Ain Kallis loengu Eesti Maaülikoolis põllumajanduse konsulentidele teemal " Kliima dünaamika Eestis ja maailmas".

Neljapäeval, 24. aprillil osalevad Keskkonnaministeeriumi asekantsler Harry Liiv ning veeosakonna esindajad Brüsselis kahepoolsel nõupidamisel Euroopa Komisjoni esindajatega, et arutada ja selgitada Euroopa Komisjoni poolt antud hinnanguid Eesti senise veekaitsealase planeerimistegevuse kohta.

Neljapäeval, 24. aprillil kell 18-20 toimub Kuressaare Keskkonnaameti saalis (Tallinna 22) loodusõhtu „Botaanikuna Borneol“. Väliseminari külaliseks on taimeökoloog Triin Reitalu. Loodusõhtu toimumist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval, 24. aprillil avab keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Balti Maastikufoorumi. Balti Maastikufoorum käsitleb Euroopa maastikukonventsiooni – selle olemust, sisu ja rakendamismeetmeid.
Esinejatena osalevad Euroopa maastikukonventsiooni koostajad, eestvedajad ja populariseerijad Euroopa Nõukogust ning CivilScape võrgustikust, samuti peamiste valdkondade esindajad Eestist, kes maastiku kaitse, haldamise ja planeerimisega igapäevaselt tegelevad. Foorumi esimene päev toimub Tallinna Õpetajate Majas (Raekoja plats 14) ning teine päev Laulasmaa konverentsikeskuses (Puhkekodu 4, Laulasmaa).

Neljapäeval ja reedel, 24. ja 25. aprillil selgitab Keskkonnainspektsioon Tartu messikeskuses toimuval Maamessil, milliseid keskkonnanõudeid peavad põllumajandustoetuste taotlejad täitma. Keskkonnainspektsiooni esitlused toimuvad Põllumajandusministeeriumi asutuste ühisstendil (C hall) mõlemal päeval kl 11 - 12 ja 15 - 16.

Neljapäeval, 24. aprillil, algusega kell 18.00 toimub Palade Loodushariduskeskuses loodusõhtu Hendrik Relvega. Loodusõhtu toimumist korraldab Keskkonnaamet ja toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Loodusõhtu on tasuta.

Reedel, 25. aprillil toimub Karula rahvuspargis loodushariduspäev Vastseliina Gümnaasiumi loodushuvilistele õpilastele. Loodushariduspäeval tutvuvad 4.-6. klassi õpilased Ähijärve keskuse pärandkultuuri teemalise püsiekspositsiooniga ja rahvuspargi maastikuga, matkates mööda vanu teeradasid. 7.-9. klassi õpilased osalevad vee-elustiku õppeprogrammil Ähijärve ääres, kus õpitakse tundma järveelustiku eripära, järvede teket ja arengut, elutingimusi järves, toiduahelaid; järvede tähtsust, kasutamist ja kaitset. Matka mööda Ähijärve teerada juhendab Tiia Trolla, Keskkonnaameti keskkonnaharidusspetsialist Karula rahvuspargis ning vee-elustiku programmi viib läbi Lilian Freiberg. Loodushariduspäeva toimumist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Reedel ja laupäeval, 25.-26. aprillil toimub Õpilaste Teadusliku Ühingu (ÕTÜ) aastakonverents Tallinnas. Konverentsi teise päeva lõpus on võimalus osaleda retkedel Tallinna teadus- ja kultuurimaastikul. Valikus on kuus retke, millest üks on Tallinn-Harku aeroloogiajaama, kus õpilastel on võimalus tutvuda kuidas toimuvad ilmavaatlused ning vaatlusandmete kogumine. Retke käigus saab näha nii uuemaid kui ka vanemaid mõõtevahendeid. Retkel osalejatega proovime mõõta sademete hulka, määrata pilvede hulka ning nende liiki kasutades selleks pilvede atlast, mõõta õhutemperatuuri ja määrata tuule kiirust Beauforti skaala järgi. Lisainformatsiooni saab siit
(http://www.etag.ee/teaduse-populariseerimine-2/opilaste-teaduslik-uhing/aastakonverents-2014/)

Laupäeval, 26. aprillil toimub väljasõit Eesti Vabaõhumuuseumi ja Tallinna Loomaaeda. Buss väljub Viljandi bussijaama parklast kell 8.30, tagasi saabutakse umbes kell 18.00. Keskkonnaameti projektist kaetakse loengute kulud, sissepääsupileti eest tasub iga osaleja ise. Eesti Vabaõhumuuseumis maksab sissepääsu pilet 3€, loomaaias maksab sissepääsu pilet täiskasvanutele 4€, õpilastele, pensionäridele 2€. Piletiraha kogutakse bussis, palume leida täpne sularaha. Lõunapausi jaoks kaasa võtta oma leivakott. Soovi korral võimalik einestada Kolu kõrtsis või loomaaia kohvikus.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.