Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 14.-20. aprillini (2014-04-14 00:51:14)

Esmaspäeval, 14. aprillil
algusega kell 12 toimub Narva Tartu Ülikooli kolledžis Valitsuse kommunikatsioonibüroo organiseeritud meediabriifing ajakirjanikele. Briifingust võtavad osa ka Keskkonnaministeeriumi asekantsler Meelis Münt, Keskkonnauuringute Keskuse õhukvaliteedi juhtimise osakonna juhataja juhataja Erik Teinemaa ning Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Pavel Ivanov. Briifingul räägitakse välisõhku puudutavate probleemide teemal. Lisaks tuleb juttu ka kliimamuutustest ja kiirgusohust.

Teisipäevast kolmapäevani, 15.-16. aprillini osaleb keskkonnaministeeriumi kantsler Andres Talijärv Riigikantselei korraldataval riigisekretäri ja kantslerite visiidil Vilniusesse.

Teisipäeval, 15. aprillil algusega 18 korraldab Keskkonnaamet Jõgeval B. Alveri Muuseumis (Jaama 3B) loodusõhtu "Kaunimad linnulaulud”. Linnulaule vahendab Veljo Runnel, kes tegeleb nii looduse pildistamise kui loodushäälte lindistamisega. Ta töötab Tartu Ülikooli loodusmuuseumis ning juhib ELFis projekti ”Kõrv loodusesse”. Osavõtt on tasuta. Loodusõhtu korraldamist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Teisipäeval, 15. aprillil algusega kell 18.00 toimub Türi Kultuurikeskus (Hariduse 1) hooaja viimane loodusõhtu, mille külaliseks on Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal. Juttu tuleb loomaaedadest ja elurikkusest. Loodusõhtu on osalejatele tasuta, toetab SA KIK.

Kolmapäeval, 16. aprillil osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Mäos toimuval esimesel Erametsakeskuse nõukoja koosolekul. Tegemist on uue koosseisu esimese kokkusaamisega. Nõukoda moodustati EMK ja erametsaomanike vahelise dialoogi edendamiseks toetusmeetmete kujundamisel ja rakendamisel. Ettepaneku nõukoja loomiseks tegi Eesti Erametsaliit. Nõukoda on EMK juhtorganitele nõuandvaks organiks.

Neljapäeval, 17. aprillil algusega kell 10.00 toimub tasuta jäätmeteemaline õppereis kõikidele huvilistele. Külastatakse AS Epler & Lorenz jäätmekäitluskeskust ning Mooste Taaskasutuskoda. Buss väljub 10.00 Räpina vallamaja eest parklast. Mooste bussijaamas peatutakse 10.25. Tagasi Räpinasse jõuatakse orienteeruvalt 15.30. Kohtade arv piiratud! Osalemine on kõigile tasuta. Õppereisi korraldab Keskkonnaamet Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetusel.

Neljapäeval, 17. aprillil algusega kell 18 toimub Otepää looduskeskuses (Kolga tee 28, Otepää) loodusõhtu "Kalade maailm". Hooaja viimase loodusõhtu külaliseks on Eesti Maaülikooli vanemteadur Arvo Tuvikene (PhD). Juttu tuleb kalade mitmekesisusest, elupaiganõudlustest, meeltest. Arutleme, milline on meie Läänemere seisund ja selle mõju kaladele. Loodusõhtu on tasuta. Korraldajaks Keskkonnaamet koostöös Otepää Muusikakooli ja Otepää Kultuurikeskusega, ürituse läbiviimist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval, 17. aprillil algusega kell 18.00 toimub Hiiumaal Orjaku Seltsimajas loodusõhtu Arne Aderiga. Loodusõhtu keskendub loodusmehe Arne Aderi tegemistele. Pilte saab näha nii merelt kui metsast. Uurime Eestimaa nägu läbi maastike ja (elu)rikkust läbi kodumaa loomade ning taimede. Mis on pildiline kirjaoskus ja kuidas lugusid ning lumma pildile püüda? Loodusõhtu toimumist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Loodusõhtu on tasuta.

Reedel, 18. aprillil toimub Matsalu rahvuspargis noore looduskaitsja kursuse Junior Ranger jätkuseminar. Jätkuseminaril saavad osaleda need noored, kes on varem osalenud noore looduskaitsja Junior Ranger kursusel. Matsalu rahvuspargi rannaaladel toimub jätkuseminari raames randa uhutud lindude loendus (RULL), mille eesmärk on koguda andmeid meie rannikuvetes peatuvate veelindude suremuse kohta ning jälgida merereostuse, eeskätt vette sattunud õli mõju lindudele.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.