Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Teadusloo konverents väärtustab eesti teadust (2006-04-17 16:10:26)


Kas mõiste teadus tundub noortele igav? Eesti Noorte Teadlaste Akadeemia ja maaülikooli korraldatav teadusloo konverents Eesti Maaülikoolis püüab tõestada vastupidist.

Teadusetegemine ja teadusuuringud ei tundu atraktiivsed kapitalistlikus ühiskonnas, kus on pjedestaalile upitatud raha ja majanduslik heaolu, ütleb konverentsi korraldaja, maaülikooli teadus- ja arendusosakonna peaspetsialist Gulnara Roll. Eestis tuntakse õigustatud muret sportlaste järelkasvu pärast, kuid noorte teadlaste kasvatamisest ei räägita, see pole meie riigis teema, tõdes ta.

«Brüsselis töötades tajusin suhtumist Eestisse kui ääremaasse, kus justkui polegi teadust tehtud,» nentis Roll. Ainuke, mille poolest Eesti Euroopast maha jääb, on riigi toetus ja rahalised võimalused. Ja emakeelne teadustöö ei paista ehk alati laiemalt välja.

Teadusloo konverents tahabki tõmmata tähelepanu teaduse probleemidele ja pakub võimaluse kuulata huvitavaid ettekandeid nii kogenud teadlastelt, tudengitelt kui ka õpilastelt. Konverentsi noorim esineja on Hugo Treffneri gümnaasiumi 10. klassi õpilane Rudolf Bichele, kelle ettekanne kannab pealkirja «Liblikate kollektsioneerimisest entomoloogiliste teadusuuringuteni». Missugune on Eesti teaduse koht maailmas? Sellel teemal arutleb Tartu Ülikooli professor, Eesti Teadusfondi nõukogu ja sotsiaalteaduste ekspertkomisjoni esimees Jüri Allik.

Kuidas kajastub teaduslugu ajakirjas «Akadeemia» - seda analüüsib peatoimetaja Toomas Kiho. Teadusloo uurimise keskuse teadurid Erki Tammiksaar ja Ken Kalling esitavad oma arvamuse teadusloo arenguvõimalustest Eestis.

Nii mõndagi huvitavat kuuleb ka noortelt teadlastelt, kes osalesid konverentsile eelnenud teadustööde konkursil. Käsitlemist leiavad loodus- ja keskkonnakaitse ajalugu, loodus-,   sotsiaal- ja humanitaarteaduste filosoofia, sotsioloogia ja poliitika, põllumajandusteaduste ajalugu, meditsiini ja veterinaarteaduste ajalugu jpm. Tänu SEB Eesti Ühispanga toetusele on võimalik noorteadlasi ka premeerida: edukamaid ootavad stipendiumid.

Teadusloo konverents saab teoks 20. aprillil kell 10 – 18 Eesti Maaülikooli peahoone kaldauditooriumis (Kreutzwaldi 64-100), konverentsi täpset kava näeb aadressil: www.emu.ee/teadusloo.

Allikas: Eesti Maaülikooli 17.04.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.