Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli ja AS Kesko Agro koostööst tõuseb tulu maaelule (2006-04-17 14:18:09)

 

Reedel, 21. aprillil kell 12 allkirjastavad Eesti Maaülikool ning AS Kesko Agro Eesti Tartus EMÜ Metsamaja nõukogu saalis (Kreutzwaldi 5-2A1) koostöölepingu ning heade kavatsuste protokolli, mis muuhulgas näeb ette kogu Eestit hõlmava põllumajandusliku geoinfosüsteemi loomist.

 

Viimasest on loota kasu kõikidel põllumeestel, sest uudne geoinfosüsteem seob erinevad andmekihid (väetamine, mulla omadused jm) ja aastakümnete jooksul tehtud teaduskatsete tulemused. Infosüsteem aitab põllumehel vastu võtta majanduslikult põhjendatud otsuseid erinevate kultuuride kasvatamiseks ja väetamiseks ning tõstab seeläbi Eesti põllumajanduse konkurentsivõimet ja keskkonnasõbralikkust.

 

Eesti Maaülikoolis uuest õppeaastast avatava õppekava – põllumajandusettevõtte majandamine – tarbeks ehitab AS Kesko Agro Eesti 50-kohalise omanimelise auditooriumi ning sisustab selle tänapäevaste õppevahenditega. Lisaks sellele renoveeritakse põllumajandustehnika õppeklass, kus leiavad koha tänapäevased diagnostikaseadmed ning uusim põllumajandustehnika.

 

AS Kesko Agro Eesti võimaldab õppepraktikat tudengitele ning teadlastele tutvumisreise modernsetesse tootmisettevõtetesse Euroopas.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 17.04.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.