Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 7.-13. aprillini (2014-04-07 02:42:13)

Esmaspäevast teisipäevani 7.-8. aprillini
toimub Tallinnas Nordic Hotel Forumis Läänemere merekeskkonna kaitse komisjoni keskkonna- ja põllumajandusekspertide nõupidamine. Nõupidamisel keskendutakse peamiselt uute võimaluste leidmisele ja rakendamisele Läänemerre suunduva põllumajandusliku reostuskoormuse vähendamiseks. Nõupidamise eesmärk on informatsiooni vahetamine, parimate praktikate koondamine ning soovituste esitamine põllumajandusest pärit lämmastiku- ja fosforikoormuse vähendamiseks Läänemerele. Esmakordselt toimub keskkonna- ja põllumajandusekspertide nõupidamine Eestis ning sellega seoses tutvutakse nõupidamise esimesel päeval nitraaditundlikul alal asuva Aravete Agro ning sealse biogaasijaamaga.

Esmaspäevast, 7. aprillist kuni 21. aprillini toimub Raadi looduskaitseala (Tartu linn, Tartu ja Luunja vald) kaitse-eeskirja eelnõu avalik väljapanek. Kaitse-eeskirja eelnõu, seletuskirja ja kaardiga on võimalik tutvuda Keskkonnaameti Jõgeva-Tartu regiooni Tartu kontoris (Aleksandri 14, ruum 311) ning kaitseala asukohajärgses omavalitsuses. Põhjendatud ettepanekuid või vastuväiteid kaitse-eeskirja eelnõu kohta saab esitada kirjalikult Keskkonnaametile (Aleksandri 14, 51004 Tartu või e-post: tartu@keskkonnaamet.ee) hiljemalt 21. aprilliks 2014.

Esmaspäevast neljapäevani, 7. - 10. aprillini on Keskkonnaagentuuri jäätmeosakonna jäätmemajanduse peaspetsialist Matti Viisimaa Luksemburgis, kus toimub Eurostati jäätmestatistika töögrupi aastakoosolek ja olmejäätmete statistika alane tööseminar.

Pühapäevast teisipäevani, 6. - 8. aprillini on Keskkonnaagentuuri EMAS (Euroopa Keskkonnajuhtimis- ja keskkonnaauditeerimissüsteem) ja ökomärgise peaspetsialist Hedi Leomar Hannoveris, kus toimub EMASi pädevate asutuste töökohtumine. Kohtumisel arutatakse peamiselt ettevõtete registreerimisega seonduvat, aga ka EMASi edendamist ning seotust teiste valdkondadega. Samuti kuulutatakse 7. aprillil välja ka selleaastase EMAS Awardi võitjad.

Teisipäeval, 8. aprillil algusega kell 14 toimub korraline SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) nõukogu koosolek.

Teisipäeval, 8. aprillil toimub Kundas sealse ilmajaama avamine uues asukohas, mis sai võimalikuks tänu Kunda Nordic Tsement AS-le, kelle territooriumil ilmajaam nüüdsest asub.

Kolmapäeval, 9. aprillil on Riigikogus esimesel lugemisel keskkonnaseadustiku üldosa seaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu (612SE).

Kolmapäeval, 9. aprillil algusega kell 18 toimub Tartu loodusmajas (Lille 10) loodusõhtu „Rännak Põhja-Jäämerele“. Loodusõhtul on külas polaarrändur Timo Palo. Juttu tuleb Põhja Jäämerest kui looduskeskkonnast, inimese võimalusest seal liikuda, hakkama saada ja ellu jääda. Milliste ohtude ja raskustega tuleb ränduril silmitsi seista ja mida tähendab üldse üks polaarekspeditsioon jäätunud ookeanil? Mööda ei pääse ka Arktika tõelisest peremehest – jääkarust. Loodusõhtul osalemine tasuta, toetab KIK.

Kolmapäeval, 9. aprillil algusega kell 18 toimub Toila Seltsimajas loodusõhtu "Soome lahe ja hüljeste aasta". Külla tuleb ökoloog ja hülgeuurija Mart Jüssi. Üritus on kõigile tasuta. Toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval, 10. aprillil kell 13 toimub Lahemaa rahvuspargi looduskeskuse piirkonna loodust ja kultuuriväärtusi tutvustava püsiekspositsiooni avamine. Püsinäitus on valminud Euroopa Regionaalarengu Fondi toetusel ja selle teostas OÜ KAOS Arhitektid.

Neljapäeval, 10. aprillil toimub Narvas rahvusvahelist veepäeva tähistav konverents "VESI ja ENERGIA. Reoveekäitluse energiakasutus". Konverentsist võtavad osa ka Keskkonnaagentuuri veeosakonna töötajad.

Kolmapäeval ja neljapäeval, 9. ja 10. aprillil toimub Tallinnas Nordic Hotellis Copernicus Awareness and Training Event. Copernicu programm on
seireprogramm, mille raames kogutud andmeid töödeldakse ja kasutatakse loodusvarade majandamise parandamiseks, vee ja õhu kvaliteedi jälgimiseks, põllumajandusliku tegevuse optimeerimiseks ja taastuvenergia edendamiseks. Üritusel osalevad ka Keskkonnaagentuuri spetsialistid.

Neljapäeval, 10. aprillil algusega kell 18.30 toimub Anseküla seltsimajas väliseminar „Sõrvemaa ja sõrulased - teineteisele loodud“. Väliseminari külaliseks on Mari Lepik, kes on põline sõrulane, Tartu Ülikooli taimeökoloogia teadur ja pärimuskultuuri spetsialist. Buss väljub Ansekülla Kuressaare bussijaama tagusest parklast kell 17.45, saabumine tagasi umbes kell 21.00. Loodusõhtu toimumist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Reedel, 11. aprillil kell 13 toimub giididele ja turismiettevõtetele mõeldud tutvumiskäik Lahemaa rahvuspargi looduskeskusesse vaatama uut püsiekspositsiooni, mis jutustab külastajatele loo Lahemaa maastike kujunemisest jääajast tänapäevani. Ekspositsiooni tutvustab Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Krista Kingumets. Võimalusel liituvad tutvumisringiga ka mõned ekspositsiooni sisu autorid.

Reedel, 11. aprillil korraldab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) teabepäeva toetuse taotlemisest vooluveekogude seisundi parandamiseks Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi (ÜF) vahenditest. KIK kuulutas VII taotlusvooru välja 3. märtsil, taotluste esitamise tähtaeg on 28. juuli 2014. Vooru info ja taotlemise tingimused leiab KIKi kodulehelt.

Laupäeval, 12. aprillil toimub Vilsandi rahvuspargis noore looduskaitsja kursuse Junior Ranger jätkuseminar. Jätkuseminaril osalevad noored, kes on varem osalenud noore looduskaitsja Junior Ranger kursusel. Vilsandi rahvuspargis saavad osaleda kuni 20 noort. Vilsandi rahvuspargi rannaaladel toimub jätkuseminari raames randa uhutud lindude loendus (RULL), mille eesmärgiks on koguda andmeid meie rannikuvetes peatuvate veelindude suremuse kohta ning jälgida merereostuse, eeskätt vette sattunud õli mõju lindudele.

Laupäeval, 12. aprillil algusega kell 9 toimub Lahemaa rahvuspargis noore looduskaitsja kursuse Junior Ranger jätkuseminar. Jätkuseminaril osalevad noored, kes on varem osalenud noore looduskaitsja Junior Ranger kursusel. Lahemaa rahvuspargis saavad osaleda kuni 30 noort. Lahemaa rahvuspargis toimuvad seminari raames talgud Muuksi linnamäel, tutvutakse Lahemaa rahvuspargi keskuse vastvalminud ekspositsiooniga ning arutletakse edasiste koostöövõimaluste üle Ojaäärse loodusmajas. Seminar kestab kella 19ni.

Pühapäeval, 13. aprillil algusega kell 11 toimub Tartu loodusmajas (Lille 10) perede keskkonnaklubi tervisliku toidu hommik. Oodatud on lapsevanemad koos 3-12-aastaste lastega. Tuttav ja armastatud toit – pitsa, nüüd ka veidi teistmoodi ehk kuidas rasvapommist midagi head ja kasulikku saab. Kursust viib läbi toitumisnõustaja Kristiina Singer. Vajalik eelnev registreerumine telefonil 736 6120 või e-posti aadressil info@teec.ee. Osalustasu 4 eurot lapse kohta, lapsevanemad tasuta. Sündmuste sarja toetab KIK.


Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.