Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti päästeametnikud osalesid JATE seminaril ja Valka päästedepoo nurgakivi panekul (2014-04-04 15:39:01)

27.-28. märtsil toimus Läti piirilinnas Valkas koostööprojekti JATE (Building Cross-border Capacity to Joint Activities in Tough Environment) avakonverents ja pandi nurgakivi Valka uuele päästehoonele.

Konverentsi esimesel päeval tutvustati osalejatele projekti olemust ja tegevusi lähitulevikuks. Nii Eesti Päästeameti esindaja Heiki Soodla kui Intars Zitans Läti Tuletõrje- ja Päästeteenistusest kinnitasid, et piiriülene koostöö ei ole oluline ainult Valgale-Valkale, vaid kahele riigile tervikuna. Pärast seda oli Eesti Päästeameti delegatsioonil au osaleda Valka uue päästedepoo nurgakivi panekul. Päeva teises pooles arutati konkreetseid tegevusi seoses ühisprojektiga ja pandi paika seminaride ning õppuste kalenderkava. Juba 7. mail toimub Valgas Eesti ja Läti päästetööjuhtide seminar.

28. märtsil jätkunud Eesti-Läti piiriülese koostööseminaril tegid osapooled kokkuvõtte 2013. aasta olulisematest muutustest ja sündmustest ning andsid ülevaate käesoleva aasta plaanidest. Läti esindajad rääkisid põhjalikumalt kahest rahvusvahelist meediakajastust leidnud päästesündmusest: Presidendi lossi põlengust ning Maxima poe varingust. Lisaks oli arutlusteemaks piiriülene automaatne väljasõiduplaan ja selle rakendamine. Kahjuks mõlemat poolt rahuldavate tulemusteni ei jõutud ning läbirääkimised jätkuvad tulevikus.

JATE projekti eesmärgiks on piiriülese koostöövõimekuse arendamine, et ühiste päästejõududena tegutseda õnnetustel. Projekti eelarve on kokku ligikaudu 3,05 mln eurot ja kestvus on 24 kuud. JATE puhul on tegemist Valga-Valka JRC (Joint Rescue Capacity 2010-2012) jätkuprojektiga. Eelmise projekti kaudu rahastati Valga päästehoone ehitamist ning soetati Valka komandosse uut päästetehnikat. Uue projekti kaudu toetatakse Valka päästedepoo ehitust ning kustutustehnika soetamist Lõuna päästekeskusele. Eesti ja Läti päästetöötajatele kavandatakse koostöö parandamiseks ühiseid koolitusid ja treeningõppusi .

Projekti toetab Eesti-Läti programm (http://www.estlat.eu), mis viiakse ellu vastavalt Euroopa territoriaalse koostöö põhimõtetele ning see toetab piiriülest koostööd. Infot leiab http://www.estlat.eu/supported-projects/?project=65



Allikas: Päästeameti 04.04.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.