Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kevad tuleb endiselt teosammul (2006-04-13 23:28:51)


Sõltumatu ilmaennustaja
Sven-Erik Enno sõnul ei ole ka järgnevaks 7 päeva jooksul suurt sooja oodata. 12. aprillil koostatud ennustus ajavahemikuks 13.-19. aprillini on järgmine:

Siiani on kevad olnud võrdlemisi vilu, suurt soojalainet ei too veel ka lähemad päevad, temperatuurimaksimumid jäävad sisemaal enamasti +10 kraadi ringi, saartel ja rannikul on mere mõjul tunduvalt jahedam. Neljapäeval puhub lõuna- ja kagutuul 2...7 m/s, ilm on muutlikult pilves ja olulise sajuta, sooja 6...11 kraadi. Reedel – laupäeval teeb meie ilma madalrõhulohk. Ööl vastu reedet pilvisus tiheneb, paiguti sajab vihma või lörtsi. Päev on pilves selgimistega ja mitmel pool vihmahoogudega. Tuul puhub lõunast ja kagust 4–7, iiliti 11 m/s, õhutemperatuur öösel -2...+2, päeval +4...+8, Ida-Eestis kuni +11 kraadi. Laupäevaks suurem sajuala taandub, sademeid esineb vaid kohati. Mõõdukas tuul puhub läänekaartest, ilm on jahedam: öösel -2...+2, päeval vaid +3...+7 kraadi. Pühapäev tuleb vahelduvalt pilves ja sajuta ilmaga, puhub lääne- ja edelatuul 2...6 m/s. Öösel on kuni 3 kraadi külma, päeval 5...10 kraadi sooja. Sajuta on veel ka esmaspäeva öö, päeval läheb alates läänest vihmale. Lõunatuule kiirus on 3...8, päeval puhanguti 12 m/s. Öösel on õhutemperatuur -3...+2, päeval +6...+12 kraadi. Teisipäeva öö on pilvine, sajab vihma, sekka kohati ka lörtsi, edelatuul puhub 4...8 m/s, õhutemperatuur jääb 0...+5 kraadi vahele. Päeval pilvisus hõreneb ja sadu lakkab, edelatuul tugevneb kuni 11 m/s, sooja tuleb 7...13 kraadi. Kolmapäeval peaks taevas olema muutlikult pilves ja ilm suurema sajuta. Tuul pöördub lõunasse ja kagusse puhudes 3...9 m/s, ööseks on oodata -2...+2, päeval +7...+12 kraadi.

Nädala keskmine õhutemperatuuriks ootame +2 kraadist saartel kuni +4 kraadini Ida-Eestis, mis on normi piires. Sademeid on oodata 10 millimeetri ringis, see on pisut üle pikaajalise normi.” 

 

Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.