Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Professor eksponeerib maaülikoolis loodusfotosid (2006-04-12 11:08:44)

 

19. aprillil kell 16 avab Eesti Maaülikooli peahoones (Kreutzwaldi 64, Tartu) värviküllase fotonäituse «Tulemaa loodust uudistamas» Tartu Ülikooli botaanika- ja ökoloogia instituudi erakorraline professor Jaanus Paal.

 

Tegu on Jaanus Paali esimese fotonäitusega, kuigi ta on pildistanud ilma ja inimesi juba 50 aastat. Ta on rännanud maailma mitmetes nurkades ja toonud reisidelt kaasa sadu fotosid. Tema pildid on jõudnud viimastel aastatel ka mitmetesse ajakirjadesse ja raamatutesse.

 

«Näen omatehtud fotosid paberil nõnda suurtena esimest korda, aga paistab, et sünnib vist vaadata küll!» arvab Jaanus Paal ise. Maaülikoolis eksponeeritavad fotod moodustavad tema sõnul Tulemaa-reisil tehtuist vaid 2,9 protsenti. Pildistatud kant on ju põnev – paljud uurijad ja reisijad on väitnud, et Tulemaa asub maailma lõpus. 

 

Veerandsada looduspilti on üles seatud maaülikooli teise korruse fuajees, näituse pidulik avamine saab aga teoks esimese korruse kaldauditooriumis. Huvilised saavad lisaks vaadata 70 minutilist filmi «Tulemaa Isla Grande sood ja metsad», mille on üles võtnud Olavi Tammemäe ja toimetanud Jaanus Paal. 

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 12.04.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.