Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilmus märtsikuu keskkonnaõiguse uudiskiri (2014-03-17 11:12:49)

Märtsikuu uudiskirja pikem lugu tutvustab uut Riigikohtu lahendit ruumilise planeerimise teemal. Täpsemalt andis Riigikohus vastuse küsimusele, kas ja millistel tingimustel saab kohalik omavalitsus jätta detailplaneeringu kehtestamata põhjusel, et tal ei ole piisavalt ressursse planeeringualal teede, tehnovõrkude ja -rajatiste väljaehitamiseks.

Uut ja huvitavat kohtupraktikat on ka EL tasandilt: nimelt on Euroopa Kohus otsustanud, et keskkonnaasjades takistavalt suuri kohtukulusid vältivad reeglid peavad olema kirjutatud riikide seadustesse. Eestis keskkonnaasjadele kohtukulude osas erireegleid kehtestatud ei ole.

Kohtutee Euroopa Komisjoni vastu ootab Eestit lähiajal ees aga keskkonnainfo kättesaadavuse küsimuste pärast. Nimelt on Komisjon juhtinud mitmel puhul Eesti tähelepanu sellele, et meie keskkonnateabe reeglid ei vasta EL direktiivile. Oluliseks puuduseks on, et seadused ei nõua teabe avalikustamise piirangute esinemise korral erinevate huvide kaalumist.

Majanduse elavdamiseks soovitab Euroopa Komisjon liikmesriikidel, sh Eestis teha "rohelisi" maksumuudatusi. Eesti puhul on üheks peamiseks soovituseks maksustada senisest enam autokasutust, laiendades seni raskeveokitele kohalduvat maksu kõigile autodele.

Neist ja paljudest muudest teemadest saate lugeda meie uudiskirjast:
http://k6k.ee/uudiskiri/2014/marts


Allikas: SA Keskkonnaõiguse Keskus


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.