Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 17.- 23. märtsini (2014-03-17 00:21:53)

Esmaspäeval, 17. märtsil
algab Prantsusmaal Toulouse'is Météo-France'is intensiivne klimatoloogia baaskoolitus. Selle korraldajaks on Météo-France koostöös Maailma Meteoroloogiaorganisatsiooniga (WMO). Keskkonnaagentuurist osaleb koolitusel spetsialist meteoroloog Kairi Vint. Koolitus kestab 28. märtsini.

Teisipäeval, 18. märtsil algusega 17 toimub Keskkonnaameti Tartu kontori II korruse saalis Peipsiveere looduskaitseala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Koosolekul tutvustatakse kaitsekorralduskava eelnõu. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud.

Kolmapäevast reedeni, 19.-21. märtsini toimub Peterburis XV rahvusvaheline foorum “Läänemere päev”. Selle traditsioonilise ürituse eesmärgiks on teadvustada Läänemere kaitse tähtsust Venemaal, eriti selle loodeosas ning anda ülevaade erinevate tegevuskavade ja projektide elluviimise seisust. Foorumil osalejad on peamiselt teadusasutustest ja kodanikeühendustest, ent esindatud on ka Läänemere riikide keskkonnaministeeriumide, HELCOMi, Euroopa Liidu institutsioonide ametnikud. Foorumi raames toimub ka Soome lahe aasta (SLA) rahvusvaheline juhtrühm, mis arutab SLA tegevuskava, ühisdeklaratsiooni ettevalmistamist, teadustööde kava, k.a ühisseire ja Soome lahe seisundi ühisaruande koostamine. Samuti arutatakse SLA tegevuste kajastamist meedias. Osalevad Keskkonnaministeeriumi kantsler Andres Talijärv, nõunik Allan Gromov ja Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö osakonna spetsialist Siiri Kerge.

Kolmapäeval, 19. märtsil kell 14.00-15.30 toimub Tallinnas Keskkonnaministeeriumi I korruse saalis (Narva mnt. 7a) infopäev veeteemalise õppemapi tutvustamiseks. Valminud veeteemaline õppemapp koondab ühte raamatusse teemad alates veekaitsest ja kasutamisest kuni reovee puhastamiseni.

Kolmapäeval, 19. märtsil kell 9.30-15.45 toimub Türi Kultuurikeskuses (Türi, Hariduse tn 1) keskkonnaalane teabepäev põllumajandusettevõtetele. Osalemine on tasuta, toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kolmapäeval, 19. märtsil algusega kell 18 toimub Põlvamaa Keskkonnamajas (Kalevi 1a, Räpina) loodusõhtu. Vaatame filmi „Eesti loodus: Alam-Pedja“. Filmitegemisest ja loodusest räägib Remek Meel. Loodusõhtu korraldab Keskkonnaamet Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetusel.

Kolmapäeval, 19. märtsil algusega kell 18.15 toimub Türi Kultuurikeskuses loodusõhtu, mille teemaks on Järvamaa ja Kesk-Eesti sõnas ning pildis. Loodusõhtu külaliseks on metsamees ja loodusfotograaf Tarmo Mikussaar. Muusikat teevad Tarmo, Erik ja Mait Mikussaar. Osalemine on tasuta, toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kolmapäeval, 19. märtsil algusega kell 17 toimub Viljandi Linnaraamatukogu III korruse näitustesaalis loodusõhtu „Jäälind – aasta lind 2014“. Loodusõhtu külaliseks on Riho Kinks Eesti Ornitoloogiaühingust. Loodusõhtu toimumist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Loodusõhtu on tasuta.


Kolmapäeval, 19. märtsil algusega kell 11.00 toimub Keskkonnaameti Haapsalu kontori saalis (Kiltsi tee 10) infopäev Lääne maakonna omavalitsustele, kus antakse ülevaade looduskaitsest rannikualadel, metsanduses toimuvast ning keskkonnavastutuse seadusest. Infopäeva toimumist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval, 20. märtsil kuulutab Keskkonnaagentuur välja järjekordse loodusvaatluste võistluse. Tänavuse vaatluskampaania raames kutsutakse üles vaatlema erinevaid taime-, looma- ja linnuliike, kelle on eksperdid välja valinud ning kelle leviku kohta Eestis on vaja täiendavaid andmeid. Muu hulgas on nimekirjas ka 2014. aasta orhidee - hall käpp, aasta liblikas - päevapaabusilm ja valge toonekurg, kelle rahvusvaheline loenduse aasta käesolev aasta on. Vaatluskampaania kestab septembri lõpuni. Lisainfot loendatavate liikide kohta saab siit
(http://loodus.keskkonnainfo.ee/lva/default.aspx?id=491038096&state=12;877954539;est;lvadb)

Neljapäeval, 20. märtsil kell 14.00-15.30 toimub Keskkonnaameti Tartu kontoris (Aleksandri tn 14) infopäev veeteemalise õppemapi tutvustamiseks. Valminud veeteemaline õppemapp koondab ühte raamatusse teemad alates veekaitsest ja kasutamisest kuni reovee puhastamiseni.

Neljapäeval, 20. märtsil algusega kell 18 toimub Otepää looduskeskuses (Kolga tee 28, Otepää) loodusõhtu "Jäälind – Sven Zacek". Käimas on jäälinnuaasta. Tunnustatud loodusfotograaf Sven Zacek on jäälindu vaadelnud pea 10 aastat. Sveni juhendamisel saame lähemalt tuttavaks selle haruldase ja omapärase linnuga. Sissejuhatus Otepää Muusikakooli õpilastelt. Loodusõhtu on tasuta. Korraldajaks Keskkonnaamet koostöös Otepää Muusikakooli ja Otepää Kultuurikeskusega, ürituse läbiviimist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval ja reedel, 20. ja 21. märtsil toimub Euroopa Ülemkogu, kus osaleb lisaks peaministrile ka Keskkonnaministeeriumi asekantsler Meelis Münt. Teiste teemade hulgas arutatakse kliima ja energia raamistiku aastateks 2030 üle.

Reedel, 21. märtsil tähistatakse Keskkonnagentuuris rahvusvahelist meteoroloogiapäeva. Selle aasta teema on "Ilm ja kliima: kaasates noori". Meteoroloogiapäeva raames astuvad üles valdkonnaspetsialistid ja -teadlased nii Keskkonnaagentuurist kui väljaspoolt (Häirekeskus, TTÜ Meresüsteemide instituut, Tartu Ülikool jms). Lisaks on Keskkonnaagentuuris päeva tähistamiseks joonistuste näol üleval ka kooliõpilaste arusaam Eesti ilmast.


Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.