Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusminister hindab möödunud aastat teraviljakasvatajatele edukaks (2006-04-11 14:09:23)

 

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo hindas 11. aprillil Paides toimuval Terviljafoorumil  möödunud aastat teraviljakasvatajatele edukaks.

“Teraviljasektor on taimekasvatussektorite seas suurim, haarates enda alla rohkem kui poole kogu Eesti külvipinnast,” ütles minister Teraviljafoorumi tervituskõnes. Teravilja saagikus ulatus esmaste kokkuvõtete alusel 2747 kilogrammini hektarilt, talinisul 3642 kilogrammini hektarilt. Teravilja kogutoodang oli esialgsetel andmetel  762 tuhat tonni. Käesoleval aastal külvati talinisu lausa 70% mullusest enam.

Minister tunnustas oma pöördumises teraviljakasvatajaid põllumehi Andres Härmi, Ain Ahlbergi ja Madis Avi, kes said eelmisel aastal väga kõrgeid saake ning kelle panus Eesti põllumajanduse kogutoodangusse leidis tunnustust ka Maalehe, Maamajanduse ja Kemira GrowHow viljelusvõistlusel.

Minister Tuiksoo avaldas oma kõnes lootust, et täna toimuvast Teraviljafoorumist osa võtvad spetsialistid ja asjast huvitatud leiavad lahendusi mõistlikeks kokkulepeteks veskitega rukki tootmiseks, ostuks ja müügiks. “Kuigi rukki kasutus toiduteraviljana on viimastel aastatel vähenenud, on nõudlus meil kasvatatud rukkist küpsetatud rukkileiva järele olemas,” kinnitas minister. Samuti hindas Tuiksoo  kõrgelt “Eesti Rukkiseltsi” poolt tehtavaid jõupingutusi rukkileiva tarbimise suurendamisele.

Täna toimuva Teraviljafoorumi korraldajaks on Eesti Põllumajandus–Kaubanduskoda koostöös Eesti Rukkiseltsiga. Teraviljafoorum toimub Paide Kultuurikeskuse suures saalis ning foorumi peateemaks on kodumaise vilja kasvatamine ja kasutamine. Foorumit juhib Eesti Põllumajandus-Kaubandus Koja (EPKK) nõukogu esimees ja EPKK teraviljatoimkonna juht Aavo Mölder.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 11.04.06 pressiteade. 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.