Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 10.-16. märtsini (2014-03-10 02:01:51)

Esmaspäevast kolmapäevani, 10.-12. märtsil
toimub Peipsi järve seisundi talvine seire koos Vene spetsialistidega. Eesti poolseks korraldajaks on Keskkonnaministeerium, töö tehakse Eesti piirivalve hõljukiga, osalevad Eesti Maaülikooli ja Eesti Keskkonnauuringute Keskuse Tartu filiaali spetsialistid, Vene poolelt osalevad Pihkva hüdrometeoroloogiakeskuse spetsialistid. Tööd juhib Eesti Maaülikooli teadur Marina Haldna.

Teisipäeval, 11. märtsil algusega kell 11 toimub Keskkonnainspektsiooni majas (Kopli tn 76) Keskkonnaministeeriumi ja Keskkonnainspektsiooni ühine pressikonverents, kus tutvustatakse Keskkonnainspektsiooni 2013. aasta keskkonnajärelevalve tulemusi. Selgitatakse, mida peegeldavad statistilised andmed, räägitakse töövõitudest ja ka probleemidest. Ühtlasi tutvustatakse Keskkonnainspektsiooni selle aasta prioriteete ja tegemisi.

Teisipäeval, 11. märtsil algusega 18 korraldab Keskkonnaamet Jõgeval B. Alveri Muuseumis (Jaama 3B) loodusõhtu: "Kalaelu Peipsi järves". Suurjärvest ja selle elustiku omavahelistest seostest räägib Eesti Maaülikooli teadur Teet Krause, kes tegeleb praegu põhiliselt Eesti väikejärvede kalapopulatsioonidega. Osalemine on tasuta. Loodusõhtu korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval, 13. märtsil algusega kell 18 toimub Lahemaa looduskeskuses loodusõhtu, kus on võimalus vaadata kultusrežissöör Ron Fricke viimaste aastate mõjusamat dokumentaalfilmi "Samsara". Viie aasta jooksul maailma eri paigus filmitud dokumentaal viib meid teekonnale läbi argise ja imelise. See on film inimesest ja teda ümbritsevast, tühisest, igavikulisest. Filmi juhatab sisse Artur Talvik. Üritus on kõigile huvilistele tasuta. Loodusõhtut korraldab Keskkonnaamet ning rahastab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Reedel, 14. märtsil toimub Paide Kultuurikeskuses Eesti Vee-ettevõtete Liidu (EVEL) tunnustussündmus, kus antakse üle EVELi elutööpreemia ja AASTA VEETEGU 2014 preemia. Keskkonnaagentuuri veeosakond koos TTÜ Keskkonnatehnika instituudiga esitas elutööpreemia kandidaadiks TTÜ emeriitprofessor Heino Mölder'i. Kes elutööpreemia pälvib, see selgub tuleva reedesel üritusel. Keskkonnaagentuurist osaleb tunnustusüritusel veeosakonna andmeanalüüsi peaspetsialist Peeter Ennet.

Reedest pühapäevani, 14.-16. märtsini toimub Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses Meremess, kus osalevad ka Keskkonnaagentuur ja Keskonnainspektsioon. Riigiametid, mille tegevus on ühel või teisel moel seotud mereohutuse, veesõidukite ja veeliiklusega, jagavad teavet ja infomaterjale igaüks vastavalt oma tegevusvaldkonnale. Keskkonnainspektsioon selgitab kalapüügiga seotud küsimusi ning muid keskkonnanõudeid, mida kalastajad, veesõidukite omanikud ning looduses liikujad peavad silmas pidama. Keskkonnainspektsiooni inspektoritel on abiks selgitusi jagamas ka Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna harrastuspüügi spetsialist. Keskkonnaagentuur annab messil ülevaate laiast teemaderingist, millega asutus tegeleb ning milliste küsimustega nende poole pöörduda saab. Lähemalt peatutakse mereseire, mürgiste kalade ning üleujutusohus olevate piirkondade teemadel. Kohapeal on valik mereilma mõõtevahendeid minevikust.

Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.