Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1. raames infopäeva
TOIDU TOOTMISHÜGIEEN
Sihtrühm: põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise või töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad
Maht: 7 akadeemilist tundi
Toimumisaeg ja -koht: reede, 04.04.2014, Tamula Hotell (Vee 4), Võru
Käsitletavad teemad:
- Toiduga seonduvad ohud ja nende seos ettevõtte tootmishügieeniga
- Toidu saastumise k.a. ristsaastumise võimalused ja selle vältimine
- Olulisemad toidupatogeenid ja nende seosed ettevõtte tootmishügieeniga
- Tootmisruumide ehituslikud aspektid ja nende seos ettevõtte toidu- ja tootmishügieeniga
- Hügieenitsoonide vajalikkus ja selle seos personalihügieeniga
- Toidupatogeenidest ja riknemist põhjustavast mikrofloorast koosnevate biofilmide teke, avastamine ja likvideerimine
- Listeria monocytogenes tootmishügieeni enim mõjutava faktorina, probleemi ennetamise ja likvideerimise võimalused
- Käitlemisettevõtte sanitatsiooni põhimõtted, eelkõige pesemisel ja desinfitseerimisel vajalike teadmiste oskuslik rakendamine tagamaks ettevõttes eeskujulikku tootmispindade puhtust
- Toidu- ja tootmishügieeniga seonduv seadusandlus ning selle tõlgendamine
Õppejõud:
Mati Roasto, DVM, PhD, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi Toiduhügieeni osakonna juhataja
Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.40 paus
11.40 - 13.10 õppetöö
13.10 - 13.40 kohvipaus
13.40 - 15.10 õppetöö
15.10 - 15.15 paus
15.15 - 16.00 õppetöö
Kursus on sihtrühmale tasuta.
Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine maaülikooli avatud ülikooli telefonidel 731 3175, 731 3275, 731 3174 või täites registreerumisvormi kodulehel http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/
Allikas: Eesti Maaülikooli avatud ülikool