Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tudengid loovad tuleviku raekoda (2006-04-10 17:20:25)

 

Eesti Maaülikooli metsamaja (Kreutzwaldi 5, Tartu) vestibüüli sisenejad võivad uudistada maastikuarhitektuuri tudengite semestritöid – välja on seatud vormi- ja ruumikompositsioonid teemal «Minu raekoda».

Tudengite loodud raekojad meenutavad pilvelõhkujate linnakut, keskaegset kindlust, võimast memoriaalkompleksi, kohvikute kogumit jne. Näiteks Janne Vaine töö on minimalistlik, lihtne ja harmooniline, Liina Einla oma aga taotluslikult kaootiline ja hüplik. Kaisa-Leena Aksli komponeeritud raekoda aga läbib valge vaht justkui cappuccino-joogil.

Ei puudu ka humoorikas lähenemine, näiteks Eigo Tarkin kirjeldab oma tööd sõnadega: «Valge kärbes mustal taustal. Must kärbes valgel taustal. Käsi peseb kätt, must on käterätt.» Missugune näeb välja tema töö? Minge ja vaadake ise!

Üliõpilased panid proovile oma teadmised kujundusreeglitest, samuti materjali- ja värvitaju ning mõistagi ka loomingulisuse. Tulemuse hindas põnevaks tudengeid juhendanud põllumajandus- ja keskkonnainstituudi dotsent Mari Nõmmela.

Uute kujundusprojektide loomine on maastikuarhitekti igapäevatöö, esialgu õpivad tudengid tubaselt, puuklotside ja tikutopside abil.

Miks maastikuarhitektuuri tudengid oma töid eksponeerivad? «See pole edevus, vaid osa õppetööst – maastikuarhitekt peab olema valmis selleks, et tema töid hinnataks ja arvustataks,» leiab Mari Nõmmela.

Tudengite tööd jäävad huvilistele vaadata juulikuuni, mil algavad sisseastumiseksamid.

 

Allikas: EMÜ 10.04.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.