Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 17.-23. veebruarini (2014-02-17 01:25:57)

Esmaspäeval, 17. veebruaril
kell 16 avatakse RMK peahoones (Toompuiestee 24, Tallinn) mullusele aasta loomale pühendatud fotonäitus “Susi ja tema tegemised”. Välja on pandud valik eelmise aasta jooksul samanimelisele võistlusele saadetud pilte, kus näeb nii kriimsilma ennast kui ka tema elupaiku ja jäljeridu. Võistluse korraldasid Looduskalender.ee ja ajakiri Loodusesõber. Ettevõtmist toetasid KIK ja RMK. Näitus jääb avatuks aprilli keskpaigani.

Esmaspäeval, 17. veebruaril lõpeb toetustaotluste esitamine KIKi keskkonnaprogrammi 2014. aasta I taotlusvoorust.

Teisipäeval, 18. veebruaril algusega kell 15 toimub Keskkonnaministeeriumis kohtumine keskkonnaorganisatsioonide esindajatega. Ümarlaual tutvustavad keskkonnaminister Keit Pentus Rosimannus ja kantsler Andres Talijärv ministeeriumi selle aasta prioriteete ja olulisemaid tegevussuundi.

Teisipäeval, 18. veebruaril on tähtaeg taotluste esitamiseks SA Keskkonnainvesteeringute Keskusele (KIK), et taotleda toetust Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi meetmest jäätmete kogumise, sortimise ja taaskasutuse projektidele. Tegemist on VI taotlusvooruga antud meetmest.

Teisipäeval ja kolmapäeval, 18.-19. veebruaril osaleb Keskkonnaagentuuri lennumeteoroloogia osakonna juhataja Tiina Josepson Kopenhaagenis Taani Meteoroloogia Instituudis, kus toimub Põhja-Euroopa lennumeteoroloogia konsortsiumi töögrupi kohtumine. Selle käigus arutatakse Põhja-Euroopa ühise lennumeteoroloogia portaali loomist.

Kolmapäeval 19. veebruaril toimub Olümpia hotellis LIFE+ projekti „Mere bioloogilise mitmekesisuse seire ja loodusväärtuste seisundi hindamise uuenduslikud lahendused Läänemeres“ (MARMONI) kohtumine. MARMONI on Läti, Eesti, Soome ja Rootsi ühisprojekt, mis tegeleb mere elurikkuse seire arendamisega, sh eelkõige uute ja kuluefektiivsete indikaatorite ning seiremeetodite väljatöötamisega. Ürituse raames antakse ülevaade projektist ning selle edasistest tegevustest. Keskkonnaagentuurist osaleb veeosakonna veemajanduse peaspetsialist Kristi Altoja.

Kolmapäeval, 19. veebruaril alusega kell 14 avatakse Rakveres Kalda tänav 3 (endise piiritusetehase territooriumil) uus koostootmisjaam. Kohalikul hakkepuidul töötava jaama võimsus on 10MW soojust ja 1MW elektrit. Jaam varustab soojusega Rakvere kaugküttepiirkonna kliente ning ka Rakvere piiritustehast. Projekti rahastas 1,72 miljoni euroga SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) Eesti CO2 kvoodimüügi vahenditest Austria riigile.

Kolmapäeval, 19. veebruaril algusega kell 18.15 toimub Türi Kultuurikeskuses (Hariduse 1) loodusõhtu “Alam-Pedja - seest suurem kui väljast”. Loodusõhtul tutvustab Alam-Pedja kaitseala pildis ja sõnas tunnustatud loodusfotograaf Sven Začek. Loodusõhtul osalemine on tasuta, loengusarja toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kolmapäeval, 19. veebruaril, algusega kell 17.30 toimub Viljandi Linnaraamatukogu III (Tallinna 11) korruse näitustesaalis loodusõhtu „Elamusi loodusest“. Loodusõhtu külaliseks on fotograaf Remo Savisaar. Enne loodusõhtu algust, kell 17.00, on aga kõigil loodusfotohuvilistel võimalus osaleda Linnaraamatukogu trepihallis Eesti Ornitoloogiaühingu 90. aastapäevale pühendatud näituse „Imelised linnud“ avamisel. Remo Savisaare fotodest koosnev näitus jääb huvilistele vaatamiseks avatuks kuni 15. märtsini. Piltide saamislugudest teeb autor ka lühikese ülevaate. Loodusõhtu toimumist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Eesti Ornitoloogiaühingu poolt valminud näituse väljapanekut toetab Viljandi Linnaraamatukogu.

Neljapäeval, 20. veebruaril algusega kell 18.00 toimub Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledžis (Lihula mnt 12) loodusõhtu "Alam-Pedja lugu ja lumm. Mälupilte, slaide ja digipilte Alam-Pedjalt aastatest 1983-2013." Kaitsealast räägib Arne Ader. Osalemine on tasuta. Loodusõhtu korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.