Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 10.-16. veebruarini (2014-02-10 00:29:02)

Esmaspäeval, 10. veebruaril algusega kell 13 avatakse rahvusvaheline Soome lahe aasta Tallinnas, Eesti Meremuuseumis (Paksus Margareetas). Aasta avab president Toomas Hendrik Ilves. Tervitused ütlevad keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ja Soome keskkonnaministeeriumi kantsler Hannele Pokka. Avaüritusel on kohal ka kõik teema-aasta osalised. Soome lahe aastal teevad Eesti, Soome ja Venemaa mereteadlased tihedat koostööd lahevee seisundi uurimiseks ja teevad ettepanekuid selle parandamiseks. Elanikele toimub hulgaliselt Soome lahega seotud sündmusi. Vaata rohkem: www.envir.ee/soomelaht.

Esmaspäeval, 10. veebruaril kell 12 avatakse RMK Tallinna kontoris Aasta Puitehitise konkursi võidutööde näitus, mis tutvustab viimase kümne aasta puitarhitektuuri paremikku. Eesti arhitektide loodud silmapaistvaid puitehitisi esile tõstes soovib konkursi korraldaja Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit (EMPL) näidata puitmaterjalide kasutamise võimalusi ehituskunstis. EMPLi Puuinfo programm on kümneaastase tegutsemise jooksul pidevalt meelde tuletanud puidu voorusi ja selles peituvaid võimalusi, jaganud teadmisi ja inspiratsiooni, et puidust ehitamisest saaks eestlaste loomulik elamise viis. Näitust saab külastada tööpäeviti kell 9-18 ja see jääb avatuks kuni märtsi lõpuni. Näitus on tasuta.

Esmaspäevast kolmapäevani, 10.-12. veebruarini osalevad Keskkonnaagentuuri (KAUR) Ilmateenistuse ilmaprognooside ja lennumeteoroloogia osakonna sünoptikud Silve Grabbi-Kaiv ja Natalia Popova Euroopa Meteoroloogia Satelliitide Organisatsiooni (EUMETSAT) korraldataval workshopil. Üritus toimub Läti Keskkonna, Geoloogia ja Meteoroloogia Keskuses ning selle teemaks on EUMETSAT toodete praktiline rakendamine ilmaprognooside koostamisel.

Teisipäeval, 11. veebruaril alusega kell 14 toimub Narva mnt 7A korraline SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) nõukogu koosolek.

Teisipäeval, 11. veebruaril algusega kell 13 annab Ilmateenistuse peaspetsialist ja klimatoloog Ain Kallis loeng teemal "Maailma külmarekorditest ja kliimast" Jõgeval pensionäride klubis.

Teisipäeval, 11. veebruaril algusega kell 18 toimub Jõgeval B. Alveri Muuseumis (Jaama 3B) loodusõhtu: "Maailma külmarekorditest ja kliimast." Ilmast räägib tuntud meteoroloog Ain Kallis. Osalemine on tasuta. Loodusõhtu korraldamist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Teisipäeval, 11. veebruaril algusega kell 11 toimub RMK Laiksaare kontoris Nepste hoiuala kaitsekorralduskava avalik arutelu. Nepste hoiuala kaitse-eesmärk on jõgede ja ojade, vanade loodusmetsade ning rohunditerikaste kuusikute elupaigatüüpide kaitse.

Kolmapäeval, 12. veebruaril algusega kell 18 algab Saku Valla Maja suures saalis (Teaduse 1, Saku) Nabala looduskaitseala avalikustamise protsessi selgituskoosolek. Koosolekul tutvustatakse avalikustamise protsessi, ala väärtuseid ja tehakse ettepanek moodustada valdkondlikud töörühmad kaitse-eeskirja eelnõu läbiarutamiseks. Oodatud on maaomanikud, kohalike omavalitsuste esindajad, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud.

Kolmapäeval, 12 veebruaril osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Riigikogu infotunnis.

Kolmapäeval ja neljapäeval, 12. ja 13. veebruaril on Keskkonnaagentuuri Ilmateenistuse lennumeteoroloogia osakonna asejuhataja Natalia Verbenko Soome Meteoroloogia Instituudis. Seal toimub lennuvälja prognooside hindamist käsitlev nõupidamine.

Neljapäeval, 13. veebruaril osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus maaelukomisjonis, kus arutatakse põllumajandusmaade rendile andmise ja kasutusvalduse, keskkonnatasude ja keskkonnatoetuste teemadel.

Laupäeval, 15. veebruaril kell 11 algab Tartu loodusmajas (Lille 10) praktiline looduse õpitubade sari täiskasvanuile. Esimesel korral on teemaks metsloomad ning külas tuntud loodusemees Vahur Sepp. Looduse õpitubade sari pakub võimaluse oma loodusalaste teadmiste täiendamiseks. Sarja jooksul tehakse tutvust metsloomade, aia- ja kevadlindude, puittaimede ning putukatega. Samal ajal, kui toimuvad õpitoad täiskasvanuile, on lastel võimalik loodusmaja õpetajate juhendamisel osaleda töötubades. Läbi käelise tegevuse ja mängu avastavad lapsed looduse imepärast maailma. Õpitubade toimumist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Osalemine: täiskasvanu
10 €, lastele on õpitoad tasuta. Õpituppa registreerumine: koolitus@teec.ee või 736 6120

Pühapäeval, 16. veebruaril tähistatakse väliseminariga Alam-Pedja looduskaitseala 20. sünnipäeva. Väljasõit kell 10.00 Jõgeva bussijaamast ja 10.30 Põltsamaa Kultuurikeskuse eest. Toimub matk, saab kuulda endiste elanike elu-olu ja militaarajaloo lugusid, tutvutakse Alam-Pedja looduskeskusega ning vaadatakse filmi: “Eesti loodus: Alam-Pedja.” Juhendajad on Piret Valge (Keskkonnaamet), Mati Kuusvere (Kaitseliit), Remek Meel ja Juhani Püttsepp. Tegevused toimuvad nii Kirna matkarajal kui õppekeskuses. Osavõtt tasuta, oodatud on kõik loodushuvilised, vajalik on eelregistreerimine. Sünnipäevaseminari läbiviimist toetab SA KIK.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.