Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 3.-9. veebruarini (2014-02-02 14:39:14)

Esmaspäeval, 3. veebruaril
algusega kell 11 toimub Pärnu Maavalitsuse suures saalis (Pärnu, Akadeemia 2) KIKi keskkonnaprogrammist toetuse taotlejatele teabepäev.

Teisipäeval, 4. veebruaril toimub Rapla Maavalitsuse fuajee saalis (Rapla, Tallinna mnt 14) kaks teabepäeva KIKi keskkonnaprogrammist toetuse taotlejatele.

Teisipäeval 4. veebruaril külastavad Keskkonnaagentuuri (KAUR) teabeosakonna klienditeeninduse ja lennumeteoroloogia osakonna spetsialistid Eesti Kaitseväe Õhuväe lennubaasi Ämaris. Kohtumise peamine eesmärk on tutvuda lennubaasi meteoteenistusega, osaleda õhuväe pilootide lennueelse briifingu läbiviimisel ja arutada tuleviku koostö võimalusi

Teisipäevast neljapäevani, 4.-6. veebruarini külastavad Keskkonnaagentuuri (KAUR) Kosovo keskkonnakaitseagentuuri kol juhtivtöötajat. Tegemist on TAIEXi õppevisiidiga, mille eestvedajaks on Euroopa Komisjon. Eesmärk on tutvuda KAURi tegevusega ning saada kogemusi Arhusi konventsiooni rakendamise osas. Kolme päeva vältel külastatakse veel Keskkonnaministeeriumi ja Matsalu looduskeskust.

Kolmapäeval, 5. veebruaril algusega kell 18 toimub Tartu loodusmajas (Lille 10) loodusõhtu, kus räägitakse viigerhülgest. Hüljeste elust, nende tähtsusest, olukorrast Eestis ning hüljeste ja inimeste vahelistest suhetest räägib mereimetajate ekspert Mart Jüssi. Kuna käesolev aasta on kuulutatud Soome lahe aastaks, selgitatakse miks just viigerhüljes aasta loomaks eriti sobilik on. Loodusõhtu on osa keskkonnateemaliste ürituste sarjast. Loodusõhtu on osalejatele tasuta, toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kolmapäevast reedeni, 5.-7. veebruarini viibib KAURi prognoosmudelite osakonna peaspetsialist Aleksei Vaštšenko Rootsis "Nordmet working group on Satellite" kohtumisel. Kokkusaamisel osalevad Põhja-Euroopa riikide ilmateenistuste esindajad ning seal arutatakse oma organisatsioonide kordaminekud ja probleeme operatiivsete satelliitandmete vastuvõtmise ja töötlemise valdkonnas.

Neljapäeval, 6. veebruaril algusega kell 9.30 toimub Tartu Loodusmajas seminar „Eesti märgalad 2014“. Seminari korraldavad Eesti Märgalade Ühing, Keskkonnaamet, Eestimaa Looduse Fond, Tartu Keskkonnahariduse Keskus ning Peipsi Koostöö Keskus. Kuna 2014. aastal on rahvusvahelise märgalade päeva teemaks "Märgalad ja põllumajandus", siis räägitakse seminaril põhjalikumalt põllumajanduse ja märgalade seosest Eesti kontekstis. Muuhulgas käsitletakse märgalade kui väärtuslike ökosüsteemide taastamist ja loomist - Eestis järjest laienevat tegevust, millega saab näiteks vähendada põllumajanduse negatiivset mõju Läänemerele. Samuti tutvustatakse uuemaid märgaladega seotud loodushariduse projekte ning töövahendeid. Välja kuulutatakse ka Alam-Pedja looduskaitseala 20. aastapäev ning sellega seotud ürituste kava. Seminari päevakava ning registreerumisvorm on kättesaadavad siit ( http://ctc.ee/leia-kiiresti/margalade-seminar/seminari paevakava) .

Registreerumine seminarile on avatud 3. veebruarini või kuni osalejate piirarvu (100) täitumiseni.

Neljapäeval, 6. veebruaril algusega kell 10 toimub Järva Maavalitsuse IV korruse saalis (Paide, Rüütli 25) KIKi keskkonnaprogrammi teabepäev.

Neljapäeval, 6. veebruaril algusega kell 18 toimub Otepää looduskeskuses (Kolga tee 28, Otepää) loodusõhtu "Kiviaja puudutus." Osalejate soovil on loodusõhtu külaliseks taas looduse- ja rännumees Hendrik Relve ning koos tehakse kaasa retk Uus-Guinea metsarahva juurde, kes oma igapäevases elus kasutab tänaseni kivikirvest ja peab jahti vibuga. Sissejuhatus Otepää Muusikakooli õpilastelt. Loodusõhtu on tasuta. Korraldajaks Keskkonnaamet koostöös Otepää Muusikakooli ja Otepää Kultuurikeskusega, ürituse läbiviimist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval 6. veebruaril toimub Tartus seminar "Eesti märgalad 2014", mida korraldavad koostöös Eesti Märgalade Ühing, Keskkonnaamet, Tartu Keskkonnahariduse Keskus, Eestimaa Looduse Fond ning Peipsi Koostöö Keskus. Keskkonnaagentuuri Eluslooduse seire osakonnast osalevad seal eluslooduse seire osakonna juhataja Uudo Timm ning sama osakonna juhtivspetsialist Piret Kiristaja.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.