Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Muudatusi põllumajandusliku keskkonnatoetuse nõuetes (2006-04-05 17:28:41)


5. aprillil toimus Põllumajandusministeeriumis põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogu (PMAN) istung, kus anti sektori esindajatele ülevaade põllumajandusliku keskkonnatoetuse nõuetes tehtud muudatustest ning arutati põllumajandustootjatele 2005. aasta vedelkütuse aktsiisimäära osalise hüvitamise kava.

Sarnaselt teiste pindalatoetustega on põllumajandusliku keskkonnatoetuse üheks oluliseks täienduseks säte, kus piirkondlikku eripära arvesse võttes loetakse Saare, Hiiu, Pärnu või Lääne maakonnas asuv püsirohumaa heas põllumajanduslikus korras olevaks, kui sellel kasvavate kadakate ja puude liituvus on kuni 0,5. Selle eelduseks on, et rohumaad on niidetud või karjatatud. Erisust rakendatakse tagasiulatuvalt 17. novembrist 2005. a.

Kuna praeguseks on väga eduka keskkonnasõbraliku tootmise toetuse taotlemise tulemusena kasutatud ära kogu rahaline ressurss, jätkuvad sel aastal 2004. ja 2005. võetud kohustused, kuid uusi kohustusi juurde ei võeta. Samuti ei saa tootjad kohustusealust pindala suurendada.

Arvestades, et mahetootjad peaksid senisest oluliselt enam mahepõllumajandussaadusi töötlema ja turustama, viiakse määrusesse sisse täiendus, et kohustuslik mahekoolitus võib olla lisaks tootmisele ka töötlemise või turustamise alane.

Põllumajanduslikku keskkonnatoetust võib taotleda samaaegselt teiste pindalatoetustega ajavahemikus 2.-22. maini.

PMANi liikmetega arutati lisaks võimalust hüvitada põllumajandustootjatele osaliselt 2005. aasta vedelkütuse aktsiisimäär koos täiendavate otsetoetustega. 2005. aasta lisaeelarvega eraldati selleks otstarbeks 20 miljonit krooni. Euroopa Komisjon ei kiitnud heaks Eesti ettepanekut hüvitada põllumajandustootjatele kütuseaktsiisi tõus 2005. aasta ühtse pindalatoetuse ja põllumajandusloomade kasvatamise täiendava otsetoetuse taotluste alusel.

Lisainfo: Diana Kõmmus, Põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakonna pressiesindaja, tel 625 6254; 524 8974; e-post diana.kommus@agri.ee.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 05.04.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.