Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 27. jaanuarist 2. veebruarini (2014-01-27 00:06:20)

Teisipäeval 28. jaanuaril
algusega kell 11.30 esitleb Keskkonnaagentuur äsja valminud Keskkonnaülevaadet 2013. Esitlus toimub Keskkonnaagentuuri 1. korruse suures saalis ning selle juhatavad sisse keskkonnaminister Keit-Pentus Rosimannus ja Keskkonnaagentuuri direktor Jalmar Mandel. Viimasel neljal aastal looduskaitse ning vee valdkondades toimunust räägivad Keskkonnaagentuuri looduskaitseosakonna peaspetsialist Reigo Roasto ning veeosakonna andmeanalüüsi peaspetsialist Peeter Ennet. Presentatsiooni lõpetab „Keskkonnaülevaate 2013“ toimetaja Ingrid Hermet. Väljaanne „Keskkonnaülevaade 2013“ annab põhjaliku ülevaate Eesti keskkonnaseisundist ning keskkonda mõjutavatest teguritest.

Teisipäeval, 28. jaanuaril algusega kell 11 toimub Jõgeval Betti Alveri muuseumis (Jaama 3B) SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) keskkonnaprogrammist taotlemise teabepäev. Teabepäeval keskendutakse keskkonnateadlikkuse programmi projektitaotluste esitamisele ning seda toetavatele tegevustele, seal hulgas hindamisele. Samuti räägitakse eelarve koostamisest, abikõlblikest kuludest ja juhendatakse taotluse koostamist programmis KIKAS. Teabepäeva viib läbi KIKi Jõgevamaa maakondlik spetsialist Enn Selgis.

Teisipäeval, 28. jaanuaril algusega kell 11 toimub Lääne-Virumaal Väike-Maarja vallas (Ebavere tervisespordikeskuses) infopäev teemal „Biogaasi ning digestaad kasutamise võimalused“. Ettekannetes tutvustatakse biogaasijaama rajamise võimalust Väike-Maarjasse, räägitakse biogaasi kui kütuse kasutamisest Euroopas ning jagatakse Vinni Biogaasijaama rajamise kogemust. Üritusel kõneleb ka SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) arendusüksuse spetsialist Heiki Enok. Üritust korralda Väike-Maarja vallavalitsus.

Teisipäeval 28. jaanuaril teeb Lennuamet Keskkonnaagentuuris riiklikku järelevalvet. Järelevalve puudutab lennumeteoroloogia osakonda, asutuse kvaliteedijuhtimissüsteemi toimimist ja personali valdkonna tegevusi. Inspekteerimise eesmärgiks on aeronavigatsiooniteenuse (lennumeteoroloogiateenus) osutamise nõuetele vastavuse kontroll. Lennumeteoroloogia osakond on sertifitseeritud vastavalt Komisjoni rakendusmäärusele (EL) nr 1035/2011 ning sertifikaadi tingimustele vastavuse üle järelevalve teostamise kohustus on Lennuametil.

Teisipäeval 28. jaanuaril toimub Ülemistel infopäev „Reaalajas vedelike jälgimine Liqum LEW-100 sensoriga". Keskkonnaagentuurist võtavad osa veeosakonna töötajad Kristi Altoja, Eda Andresmaa, Rain Elken ja Kaja Jürjes-Jürgens.

Kolmapäeval, 29. jaanuaril algusega kell 14.30 toimub Otepää looduskeskuses (Kolga tee 28, Otepää) Valgamaa keskkonnahariduse ümarlaud. Ümarlaual tutvutakse Otepää looduskeskuse uue püsinäitusega, arutletakse Valgamaa õppeprogrammide ühisprojekti ning maakonna loodust ja kultuuripärandit tutvustava aabitsa teemal. Ümarlauale on oodatud huvilised, kes tahavad kaasa lüüa Valgamaa keskkonnahariduse arendamisel. Ürituse korraldab Keskkonnaamet koostöös Lilli Looduskeskus MTÜ-ga. Ümarlaua korraldust toetab ESF programm „Keskkonnahariduse arendamine“.

Kolmapäeval, 29. jaanuaril algusega kell 9 toimub õppereis Mooste Taaskasutus-, Villa-ja Käsitöökotta. Õppereis on mõeldud Võru noortele ja eakatele ning toimub projekti „Jäätmevabam elu“ raames. Taaskasutuskojas uuritakse, kuidas koda tegutseb ja aitab kaasa jäätmetekke vähendamisele. Õppereisil on võimalik ära anda oma korralikud nõud, raamatud ja muud tarbeesemed, mida ise enam ei kasuta. Villakojas saab näha, kuidas kasutatakse lamba villast ja nahast toodete tegemiseks ära iga väiksemgi villajupp. Käsitöökojas tutvutakse vanadest rõivastest ja tööstusjääkidest valminud toodetega. Õppereis on tasuta. „Jäätmevabam elu“ projekti rahastab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval, 30. jaanuaril algusega kell 17.30 toimub Rapla Maavalitsuse saalis loodusõhtu „Sammud omas Eestis“. Külas on Juhani Püttsepp ja Ingmar Muusikus. „Sammud omas Eestis.“ Seda nime kandis Ingmar Muusikuse ja Juhani Püttseppa reportaažidesari, mis ilmus ajakirjas Loodusesõber. Kaks meest kõndisid Eesti mandri põhjatipust lõunatippu, ja seejärel kagunurgast loodetippu, pildistasid ja kirjutasid lugusid. Osalemine tasuta.

Neljapäeval, 30. jaanuaril avatakse Eesti Loodusmuuseumis elusate troopiliste ja kodumaiste ämblike näitus “Imelised ämblikud”. Näitus jääb avatuks 27. aprillini.

Reedel, 31. jaanuaril algusega kell 17 toimub konkursi “Aasta Keskkonnategu 2013” autasustamine ja pidulik vastuvõtt. Kuulutatakse välja selle Aasta Keskkonnategu 2013 ja Aasta Keskkonnasõbralik Ettevõte 2013. Infot konkursi kohta leiab Keskkonnaministeeriumi kodulehelt.

Reedel, 31. jaanuaril algusega kell 14 toimub Orava vallavalitsuse hoones Oraval Piusa-Võmmorski hoiuala ja Piusa harivesiliku püsielupaiga (Piusa-Võmmorski loodusala) kaitsekorralduskava koostamise avalikkuse kaasamise ja avalikustamise koosolek. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Kaitsekorralduskavaga kirjeldatakse ala eesmärgiks olevaid loodusväärtuseid, nende mõjutegurid ja kaitsemeetmed ning koostatakse tegevuste tabel, kus vajalikud tegevused on määratletud koos tõenäolise läbiviimise ajaga ning maksumusega. Kaitsekorralduskava koostaja on MTÜ Loodusõpe, rahastajaks Euroopa Regionaalarengu Fond.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi teade




Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.