Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 20.-26. jaanuarini (2014-01-19 15:17:13)

Esmaspäeval, 20. jaanuaril
algusega kell 14 toimub Kuressaares Keskkonnaameti saalis (Tallinna tn 22) SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) keskkonnaprogrammi teabepäev. Teabepäeval tehakse ülevaateid programmide eesmärkidest ja taotluste hindamise kriteeriumitest. Tutvustatakse õigusraame, jagatakse nõuandeid andmesüsteemi KIKAS kasutamiseks ning selgitatakse, millised on abikõlblikud kulud ja kuidas koostada taotluse eelarvet. Üritus on tasuta.

Teisipäeval, 21. jaanuaril toimub Helsingis rahvusvahelise Soome lahe aasta avaüritus. Eesti, Soome ja Venemaa jaoks on 2014. aasta rahvusvaheline Soome lahe aasta, mille eesmärk on tõhustada kolmepoolset koostööd lahe keskkonnaseisundi parandamiseks. Päev algab mereteadlaste seminariga ja paralleeldiskussioonidega ning jätkub pärastlõunal piduliku avatseremooniaga. Soome lahe aasta avab Soome president Sauli Niinistö. Eesti tervituse ütleb Keskkonnaministeeriumi kantsler Andres Talijärv.

Teisipäeval, 21. jaanuaril algusega kell 13 toimub Jõhvis Ida-Viru Maavalitsuse saalis (Keskväljak 1) SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) keskkonnaprogrammist taotlemise teabepäev. Teabepäeval keskendutakse keskkonnateadlikkuse programmi projektitaotluste esitamisele, räägitakse enimlevinud taotluste vigadest ning sellest, milline on hea projekt.

Teisipäeval, 21. jaanuaril on Keskkonnaagentuuris FMI (Finnish Meteorological Institute) direktorid professor Petteri Taalas (Director General), doktor Jussi Kaurola (Director of Weather and Safety Services) ja doktor Yrjö Viisanen (Research Director). Arutlusele tuleb FMI ja KAURi vaheline kahepoolne koostöö meteoroloogilise seire ja ilmaprognooside valdkonnas.

Teisipäeval, 21. jaanuaril toimub Brüsselis Veepoliitika Raamdirektiivi (WFD) töögrupi koosolek, kus arutluse all on direktiivi artikli 5 (valglapiirkonna tunnused, inimtegevuse keskkonnamõju ülevaatamine ja veekasutuse majanusanalüüs) uuendamine. Keskkonnaagentuurist osaleb koosolekul veeosakonna veemajanduse peaspetsialist Kristi Altoja.

Kolmapäeval, 22. jaanuaril, algusega kell 17.30 toimub Viljandi Linnaraamatukogu III korruse näitustesaalis (Tallinna tn 11/1) loodusõhtu inimesest, loomast ja piiridest nende kahe vahel. Loodusõhtu külaline on zooloog Tiit Maran. Loodusõhtu korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Osalemine on kõigile tasuta. Loodusõhtu pikkuseks on ca 2 tundi.

Kolmapäeval, 22. jaanuaril algusega kell 10 toimub Tartus Keskkonnaameti kontori (Aleksandri 14) II korruse saalis lenduvaid orgaanilisi ühendeid (ehk LOÜ-sid) käsitlev teabepäev. Teabepäeva põhirõhk on suunatud orgaaniliste lahustite kasutamise käigus tuleneva LOÜ-de heitkoguse arvutamise metoodikale. Lisaks käsitletakse LOÜ-de valguses keskkonnakaitseloa ning aastaaruannete esitamise temaatikat. Oodatud on ennekõike ettevõtted, kes kasutavad orgaanilisi lahusteid ning on seetõttu kohustatud omama keskkonnakaitseluba, samuti teemaga kokkupuutuvad eksperdid.

Kolmapäeval, 22. jaanuaril algusega kell 18.15 toimub Türi Kultuurimajas loodusõhtu, kus räägitakse merest, mereimetajatest, Soome lahest ja viigrist. Loodusõhtu külaliseks on Mart Jüssi. Osalemine on tasuta, toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kolmapäeval, 22. jaanuaril algusega kell 18 toimub Põlvamaa Keskkonnamajas (Kalevi 1a, Räpina) keskkonnaõhtu Ghana loodusest ja kultuurist. Külaliseks on Martin Tuul, kes viibis möödunudaastal kolm kuud GLEN Eesti vabatahtlikuna Ghanas praktikal. Keskkonnaõhtul osalemine on tasuta. Loodusõhtu korraldatakse Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetusel.

Neljapäeval, 23. jaanuaril algusega kell 18 toimub Keskkonnaameti Haapsalu kontori saalis (Kiltsi tee 10) Iisraeli reisimuljete õhtu. Linnuvaatlemise kirg viib oma hobiga tegelejad maailma kõige erinevamatesse paikadesse. Iisraeli paeluvast linnuriigist, imetajatest ja maastikest räägib läbi oma reisikogemuse Läänemaa Linnuklubi juhatajaTarvo Valker. Loodusõhtu on tasuta.

Neljapäeval, 23. jaanuaril
algusega kell 10 toimub Tallinnas Keskkonnaministeeriumi (Narva mnt 7a) I korruse saalis lenduvaid orgaanilisi ühendeid (ehk LOÜ-sid) käsitlev teabepäev. Teabepäeva põhirõhk on suunatud orgaaniliste lahustite kasutamise käigus tuleneva LOÜ-de heitkoguse arvutamise metoodikale. Lisaks käsitletakse LOÜ-de valguses keskkonnakaitseloa ning aastaaruannete esitamise temaatikat. Oodatud on ennekõike ettevõtted, kes kasutavad orgaanilisi lahusteid ning on seetõttu kohustatud omama keskkonnakaitseluba, samuti teemaga kokkupuutuvad eksperdid.

Neljapäeval, 23.jaanuaril algusega kell 10 toimub Tartus Keskkonnaameti saalis (Aleksandri 14) SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) keskkonnaprogrammist taotlemise teabepäev. Üritusel tutvustatakse täpsemalt keskkonnateadlikkuse valdkonda. Räägitakse selle hindamiskriteeriumitest, toetavatest tegevustest, muudatustest tulevikus ning finantseerimise erinevatest etappidest. Üritus on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerumine hiljemalt 21.01.2014.

Reedel, 24. jaanuaril algusega kell 10 toimub Tartus Keskkonnaameti saalis (Aleksandri 14) SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) keskkonnaprogrammist taotlemise teabepäev. Üritusel tutvustatakse täpsemalt jäätmekäitluse ja kalanduse programme. Räägitakse nende hindamiskriteeriumitest, toetavatest tegevustest ning jagatakse nõuandeid projekti esitamiseks. Üritus on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerumine hiljemalt 22.01.2014.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.