ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) andmetel raisatakse globaalselt ühes aastas umbes 1/3 inimtarbimiseks toodetud toidust ehk umbes 1,3 miljardit tonni. 2010. aastal läks Eestis inimese kohta raisku 265 kg toitu aastas. Samal ajal on Toidupanga andmetel Eestis enam kui 200 000 inimest, kellel on raskusi endale igapäevase toidu tagamisega.
Kui soovid teada saada, kuidas on selline olukord tekkinud, milline on probleemi mõju keskkonnale ning kuidas saaksid sina aidata sellele lahendust leida, tule TeKe aruteluõhtule 17.01 Tartu Loodusmajas kell 18. Küsimustele aitavad vastuseid leida Nele Hendrikson Toidupangast ja Sirli Pehme Maaülikoolist.
TeKe on üritustesari, mille raames toimub iga kuu tervise- ja/või keskkonnateemaline aruteluõhtu. Meie eesmärgiks on nimetatud teemadel peetava diskussiooni täiendamine ja täpsustamine, probleemidele lahenduste otsimine ning tervise- ja keskkonnateadlikkuse tõstmine.
|