Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Selle talve esimesed külmad toovad veekogudele nõrga jääkatte (2014-01-13 16:10:44)

Päästeamet hoiatab, et paari külma päevaga veekogudele tekkinud jääkirme ei kanna ja sellele ei tohi mingil juhul minna. Läbi jää vajudes peab inimene arvestama, et jääaluse vee temperatuur on 4 kraadi. Nii külmas vees peab täiskasvanud inimene vastu maksimaalselt 10 minutit, laps kaotab sellise temperatuuriga vees teadvuse veelgi varem. Paksem ja turvalisem jää tekib alles pärast mitmenädalast külma ilma. Jääkattele võib minna alles siis, kui selle paksus on vähemalt 10 sentimeetrit.

Kõige ohtlikumaks võib nõrk jää kujuneda just uudishimulikele lastele. Lapsevanemad peavad oma õige käitumisega olema lastele eeskujuks ja seletama, et nõrgale jääle minek on eluohtlik. Igal aastal on juhtunud traagilisi õnnetusi just lastega, kes on vanemate teadmata läinud jääle mängima ning sellest läbi vajunud. Samuti ei tohi eluga riskida kalamehed, kes tihtipeale lähevad jääle kalastama enne kui jääkate on turvalise paksusega. Jääle kalastama minnes tuleb alati kaasa võtta jäänaasklid, päästenöör ning vajadusel endast märku andmiseks näiteks vile. Kindlasti ei tohi jääle minna üksinda.

Päästeamet palub inimestel olla tähelepanelik. Inimesi nõrgal jääl nähes peaks paluma neil sealt viivitamatult lahkuda. Nõrgale jääle sellest läbi vajunud inimest päästma minnes võib tõsisesse ohtu seada ka enda elu. Nähes jääl juhtunud õnnetust peab helistama viivitamatult hädaabinumbril 112.


Allikas: Päästeameti 13.01.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.