Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Komisjon ei kiitnud heaks kütuseaktsiisi osalise hüvitamise kava (2006-03-30 15:09:44)

 

Euroopa Komisjon leiab, et Eesti poolt välja pakutud põllumajandustootjatele diislikütuse aktsiisimäära osalise hüvitamise mehhanism ei ole kooskõlas Euroopa Liidu riigiabi reeglitega.

Põllumajandusministeerium esitas Euroopa Komisjonile heakskiidu saamiseks ettepaneku hüvitada põllumajandustootjatele kütuseaktsiisi tõus 2005. aasta ühtse pindalatoetuse ja põllumajandusloomade kasvatamise täiendava otsetoetuse taotluste alusel. Komisjon on oma vastuskirjas seisukohal, et selline hüvitamisviis ei võta arvesse põllumajandustootja tegelikult ostetud ja kasutatud kütuse kogust ning ei ole seetõttu kooskõlas Euroopa Liidu riigiabi reeglitega.

“Kütuseaktsiisi osalise hüvitamise meetmetes leppisid põllumajandusministeerium ja tootjate esindajad kokku põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogus möödunud aasta oktoobri lõpus,” ütles põllumajandusministeeriumi asekantsler Andres Oopkaup. “Meie soov on maksta hüvitist vastavalt sellele, kui palju on põllumajandustootmise tarvis kütust kulutatud.”


Erimärgistatud diislikütuse aktsiisimäära osaliseks hüvitamiseks on riigieelarves eraldatud rahalisi vahendeid 20 miljonit krooni. Kuna Eesti on Euroopa Liidu liige tuleb kõigi rahaliste väljamaksete puhul järgida sätestatud riigiabi reegleid ning kooskõlastada hüvitiste väljamaksmine Euroopa Komisjoniga.

Põllumajandusministeerium otsib teisi võimalusi eraldatud vahendite riigiabireeglite kohaseks väljamaksmiseks eelkõige koos täiendavate otsetoetustega. See aga tähendab, et kütuse aktsiisitõusu kompensatsiooniks eraldatud vahendid saab välja maksta alles käesoleva aasta lõpus.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 30.03.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.