Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
NATURA 2000 aladel asuva põllumajandusmaa toetuse saamise kord on paigas (2006-03-30 14:53:44)

 

29. märtsil allkirjastas põllumajandusminister Ester Tuiksoo määruse "Keskkonnaalaste kitsendustega piirkondade toetuse saamise täpsemad nõuded ning toetuse taotlemise, taotluse menetlemise ja toetuse maksmise täpsem kord". Toetust rahastatakse Eesti maaelu arengukava 2004-2006 raames.

NATURA 2000 võrgustiku aladel asuva heas korras põllumajandusmaa kohta makstava keskkonnaalaste kitsendustega piirkondade toetuse eesmärgiks on aidata kaasa looduskaitsenõuete täitmisele ja neil aladel põllumajandusliku tegevuse jätkumisele.

Toetust võib taotleda põllumajandusega tegelev füüsiline isik, juriidiline isik, seltsing ning muu isikute juriidilise isiku staatuseta ühendus, kes võtab kohustuse täita üldisi keskkonnanõudeid ja looduskaitseseadusest tulenevaid nõudeid. Toetust võib taotleda vähemalt 0,3 ha põllu kohta, mis on kantud põllumajandustoetuste ja põllumassiivide registrisse ning asub tervikuna Natura 2000 võrgustiku alal.

Saare, Hiiu, Pärnu ja Lääne maakonnas on traditsioonilisest põllumajanduslikust tootmisest ja keskkonnatingimustest tulenevalt püsirohumaad sellised, kus kasvab tavapärasest enam puid ja kadakaid. Määruses on nimetatud maakondades asuvate püsirohumaade kohta sätestatud, et kadakate ja puude liituvus võib seal olla kuni 0,5.

Toetuse taotluste vastuvõtt on kavandatud 2.-22. maini koos teiste pindalapõhiste toetustega. Toetuse määr ühe hektari kohta aastas on 502 krooni.

Määruse kohaselt kontrollib looduskaitseseadusest tulenevate nõuete täitmist Keskkonnainspektsioon, muude nõuete osas Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet. Nende põldude kohapealsel kontrollimisel, kus NATURA võrgustiku ala piir ei ole looduses tuvastatav, kaasatakse vastaval kokkuleppele Riikliku Looduskaitsekeskuse spetsialiste.

Enne taotluse esitamist peab taotleja olema veendunud, et taotlusel näidatud põld asub täielikult NATURA 2000 võrgustiku alal. Selleks soovitame asjakohast informatsiooni küsida maakonna keskkonnateenistuselt.

Määrus jõustub kolm päeva pärast Riigiteatajas avaldamist.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 30.03.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.