Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vabatahtlikul päästel on Eestis oluline roll (2013-12-05 11:50:34)

Rõõm on tõdeda, et üha rohkem inimesi Eestis on ühinenud vabatahtliku päästega. Igapäevaselt on valves 105 vabatahtlikku komandot, lisaks neile on valmis hätta sattunuile appi tõttama 20 mere -ja järvepäästemeeskonda.

Päästeliidu nõukogu esimehe Rait Killandi sõnul on vabatahtlik päästja oma kodukandis esmane reageerija ning abi andja. „Mida rohkem on meie seas vabatahtlikke päästjaid seda suurem on tõenäosus saada õnnetuse korral kiiret abi“ lisas Killandi

Vabatahtlik päästja oskab ohte märgata, ennetada ning neist ka teistele rääkida.

Vabatahtlik päästja on mees või naine, kelle olemus ei lepi õpitud abitusega ning kelle jaoks õnnetuse puhul tegutsemine on lihtsam kui abi ootamine.

Iga vabatahtliku päästja koolituse läbinud inimene võidab teadmisest, enesekindluses ja tegutsemisoskustes. Kogukond, kus inimesed mõtlevad ise oma tuleviku turvalisusele on kestev.

2012 aastal panustasid Eesti vabatahtlikud päästjad 1,195 miljonit tundi oma ajast kodukandi turvalisuse tõstmiseks. Arvesse on võetud väljasõidul, õppustel ja valves oldud aeg. Vabatahtlikud päästjad sõitsid möödunud aastal õnnetuspaigale välja 1225 korral olles väljakutsel keskmiselt 1,5 tundi. Vabatahtlikud meeskonnad olid valves keskmiselt 78% päevadest aastas. Kokku olid vabatahtliku pääste meeskonnad väljasõiduvalmiduses 24 500 päeval.

Päästeliit õnnitleb Eesti vabatahtlikke maa-ja merepäästjaid Rahvusvahelise vabatahtlike päeva puhul ja soovib neile jõudu töös turvalisema kodu, kogukonna ja riigi nimel.

Infot vabatahtliku pääste ja vabatahtlikuks päästjaks saamise kohta saab aadressilt www.paasteliit.ee


Allikas: Päästeameti 05.12.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.