Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 2.-8. detsembrini (2013-12-02 00:18:00)

Esmaspäeval, 2. detsembril
algusega kell 17 toimub Otepää Vallavalitsuse volikogu saalis Otepää looduspargi, Pühajärve pargi, Otepää hoiuala ja Hinnomäe väike-konnakotka püsielupaiga (Otepää loodusala) kaitsekorralduskava eelnõu koostamise raames avalikkuse kaasamise koosolek. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud.

Teisipäeval, 3. detsembril algusega kell 14 toimub Keskkonnaministeeriumi I korruse saalis keskkonnatasude raamkava 2016+ peamiste arengusuundade arutelu koostööpartneritega. Muuhulgas tutvustame ministeeriumi nägemust olulisematest võimalikest muudatustest keskkonnatasude süsteemis ja küsime huvigruppidelt kommentaare ja ettepanekuid.

Teisipäeval, 3. detsembril osaleb Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eek Tallinna Keskkonnaameti korraldatud konverentsil "Parimate jäätmehooldus- ja taaskasutusviiside kättesaadavus. Lisaks osalevad konverentsil ka Keskkonnaagentuuri jäätmeosakonna töötajad Marit Leevik, Matti Viisimaa ja Andres Rattur.

Teisipäeval, 3. detsembril kohtub keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus AS Rajuga Sindi paisu teemal.

Kolmapäeval, 4. detsembril kohtub keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Eesti Keskkonnaühenduste Koja ja Eesti Terioloogia Seltsi liikmetega, et arutleda Rail Balticu trassivalikute teemal.

Kolmapäeval, 4. detsembril kohtub Keskkonnaministeeriumi asekantsler Ado Lõhmus Läti suursaadiku Juris Bone’ga. Kohtumisel arutatakse maapõue regulatsioonide teemal.

Kolmapäeval, 4. detsembril algusega kell 17.30 toimub Viljandi Linnaraamatukogu III korruse näitustesaalis (Tallinna tn 11/1) loodusõhtu „Soomaa rahvuspark 20“. 8. detsembril möödub 20 aastat Soomaa, Vilsandi ja Karula rahvuspargi moodustamisest. Vahe-Eesti edelaosas, enam kui 390 km2 suurusel maa-alal asuvas Soomaa rahvuspargis kaitstakse soid, lamminiite ja metsi. Soomaa piirkonna ainulaadsust ja omanäolisust kinnitavad 1997. aastal alale omistatud Ramsari märgalade tiitel ning alates 2009. aastast kuulumine põlisloodusega alasid koondavasse Pan-Parks võrgustikku. Ometigi on Soomaa midagi enamat kui silmapiiri taha ulatuvad rabamaastikud, kevaditi üle kallaste ajavad jõed või piirkonnas tänaseni säilinud haabjakultuur. Soomaal on sinna sattuva inimese jaoks jutustada oma lugu.
Loodusõhtul räägivad oma loo Keskkonnaameti kultuuripärandi spetsialist Anneli Roosalu ja loodusfotograaf Arne Ader. Ürituse korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Osalemine on kõigile tasuta.

Kolmapäeval, 4. detsembril algusega kell 12.30 toimub Jõgevamaa keskkonnahariduse ümarlaua väljasõit. Külastatakse Kasepääl asuvat Peipsi Järve Elu Tuba ja tutvutakse Peipsi Koostöö Keskuse ning Kalevipoja Koja tegemistega. Osalevad Jõgevamaa lasteaedade ja koolide õpetajad ning looduskeskuste töötajad. Ümarlaua väljasõit on rahastatud ESF programmi "Keskkonnahariduse arendamine" alltegevusena.

Neljapäeva, 5. detsembril lõpetatakse pidulikult Valgamaal Tõrva linna veemajandusprojekt. Üritus algab kell 14 ning toimumiskohaks on Raba tn 5, Tõrva. Euroopa Ühtekuuluvusfondist toetati projekti 8 119 364,00 euroga. Projektis ehitati Tõrvas välja kõige tähtsamad veetorustikud ning reovee kollektorid, sh renoveeriti ja ehitati uusi reoveepumplaid. Suurendati ühisveevarustuse ja –kanalisatsiooni klientide arvu ning nõuetele puhastatud veetoodangut ja puhastatud reovett.

Reedel, 6. detsembril toimub Raplamaal, Luhtre Turismitalus algusega kell 17 AS Matsalu Veevärgi Keskkonnaprogrammi projektide lõpetamine. Kokku tähistatakse üritusel 12 projekti valmimist, mida KIK on Keskkonnaprogrammist kogusummas toetanud 737 210,37 euroga. Projektidega parandati näiteks Tamme, Vana-Vigala, Kivi-Vigala, Kõmsi ja Tuudi joogiveekvaliteeti ning rekonstrueeriti reoveepuhastid Martnas ning Kastis.

Reedel, 6. detsembril algusega kell 11 toimuvad Eesti Vabaõhumuuseumi
Kolu Kõrtsis mõttetalgud "Kuidas kaitsta kultuuripärandit
rahvusparkides". Kaja Lotman tutvustab Keskkonnaameti rahvusparkide
töörühma tegemisi ning Leelo Kukk räägib kogukonna kaasamisest.
Talgutele on oodatud kõik Keskkonnaameti koostööpartnerid.

Reedest laupäevani, 6.–7. detsembril osaleb Keskkonnaamet Tartu Näituste messikeskuses keskkonnamessil „Elukvaliteet 2013”. Veealase koostöö aasta raames keskendutakse vee teemale. Huvilised näevad, millises seisundis on vesi nende kodulähedases jões, järves ja meres. Maketil saab näha, kuidas igaüks meist võib vale tegutsemisega rikkuda põhjavee. Keskkonnahariduse spetsialistid osalevad messil keskkonnahariduse bussiga, kus tutvustatakse energia tarbimise ja kokkuhoiu ning alternatiivsete energiaallikatega seotud õppevahendeid.

Pühapäeval, 8. detsembril on kõigil huvilistel võimalik osaleda Soomaal Valgerabas toimuval räätsamatkal. Tasuta buss väljub Viljandi bussijaama parklast kell 10, tagasi Viljandis oleme orienteeruvalt kell 15. Selga ja jalga tuleb panna ilmastikule vastavad riided ja jalanõud. Kaasa võtta oma soe jook. Ürituste korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Osalemine on kõigile tasuta.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.