Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaamet korraldab seminari jääkreostuse olukorrast Eestis (2013-11-26 12:22:32)

Täna, 26. novembril korraldab Keskkonnaamet Tallinnas seminari „Jääkreostuse hetkeolukord Eestis“. Seminaril tutvutakse Põhja-Euroopa kogemustega, arutletakse jääkreostusobjektide likvideerimise rahastusvõimaluste üle ning räägitakse jääkreostuse tänasest olukorrast Eestis.

Seminari eesmärgiks on jääkreostusobjektidega tegelevate inimeste teavitamine aktuaalsetest teemadest (jääkreostuse hetkeolukord Eestis, ülevaade tehtud uuringutest, rahastusvõimalused, tulevikuprojektid) ning jääkreostusega seotud koostöövõrgustike arendamine.

Seminari esimeses osas tutvustatakse Kesk-Läänemere regioonis reostunud alade paremaks haldamiseks ellu kutsutud Becosi projekti tegevusi. Oma kogemusi ja soovitusi jääkreostuse valdkonnas jagab pikaajaliste kogemustega ekspert Madis Kõrvits. Päeva teises pooles tutvutakse Põhja-Euroopa kogemustega, räägitakse saastunud alade puhastamisest Eestis ning jääkreostusobjektide likvideerimise rahastusvõimalustest.

„Eesti keskkonnastrateegia üheks oluliseks keskkonnaprobleemiks on tööstus-, põllumajandus- ning sõjaväeobjektide jääkreostus, mis ohustab nii põhja- kui ka pinnavett. Eesmärk on aastaks 2030 likvideerida kõik täna teadaolevad jääkreostuskolded. Soovitud tulemusteni jõudmiseks tuleb aga erinevate valdkondade ja osapooltega aktiivset koostööd teha,“ ütles Keskkonnaameti keskkonnaosakonna peaspetsialist Kadri Haamer.

Seminarile on kutsutud jääkreostuse valdkonnaga seotud koostööpartnerid.

Seminar toimub 26. novembril algusega kell 10 Tallinnas Radisson Blu Hotel Olümpia konverentsisaalis Alfa 1 (Liivalaia 33). Seminari finantseeritakse INTERREG-i Kesk-Läänemere programmi projekti Becosi vahenditest.

Becosi jääkreostuse projekti fookuses on informatsiooni ja kogemuste vahetamine jääkreostuse kohta Eesti, Läti, Soome ja Rootsi vahel, suurendades koostööd Kesk-Läänemere regioonis reostunud alade paremaks haldamiseks. Projekti abil luuakse võrgustik institutsioonide ja inimeste vahel, kes tegelevad Kesk-Läänemere regiooni riikides jääkreostusobjektidega.


Allikas: Keskkonnaameti 26.11.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.