Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Neljas maailma vee foorum Eesti jaoks edukas (2006-03-24 18:47:49)

 

Seekordsel Mehhikos toimunud maailma vee neljandal foorumil esitleti 22. märtsil, maailma vee päeval ka Maailma vee raportit II. Sellesse raportisse on Eesti andnud olulise osa, kirjutades nn Peipsi case study.

Tegemist on põhjaliku veemajandusliku hinnanguga globaalses kontekstis, tuues esile nii parimaid praktilisi lahendusi kui sügavat teoreetilist analüüsi. Töö on illustreeritud sadade vajalike kaartide, indikaatorite ja illustratiivsete materjalidega ja peaks olema tõhusaks infoallikaks paljudele huvilistele üle kogu maailma.

"Tehes Peipsi vesikonna uurimust, selgus vajadus komplekse veemajanduse korralduse järele. Koos Venemaaga väljatöötatud programm peaks andma aastani 2015 rakendada veemajanduse printsiipe nii, et tagada hea vee kvaliteet nii Peipsi järves kui selle vesikonnas. Sellega oleme andnud oma panuse maailma veekvaliteedi parandamisse," rääkis maailma vee raporti esitlusel keskkonnaministeeriumi kantsler Annika Velthut.

Velthut esines ka ministrite konverentsil, kus rääkis veemajanduslike programmide võimekuse tõstmisest läbi piirkondlike veemajandusettevõtete.

"Eesti ülesandeks foorumil oli hankida uusi teadmisi veemajanduse erinevates küsimustes ning leida võimalusi meie teadmiste edasiandmisse uutesse rahvusvahelistesse initsiatiividesse ja projektidesse," selgitas Eesti delegatsiooni liige, keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse asekantsler Harry Liiv.

Maailma veefoorum, mille seekordseks peamiseks teemaks oli "Kohalikud tegevused kui globaalsed võimalused", on suurim veeteemat komplekselt käsitlev üritus maailmas, mis toimub iga kolme aasta tagant, rõhutamaks vee kui eriti tähtsa loodusvara olemust, selle kasutamist ja kaitset, tehes seda kõiki võimalikke osapooli haarates. Seekordsel üritusel osales erineval moel 19 800 osavõtjat, 320 organisatsiooni ja 149 riiki.

Järgmine taoline üritus toimub 2009. a. Istanbulis.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 24.03.06 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.