Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 25. novembrist 1. detsembrini (2013-11-25 00:03:44)

Esmaspäevast kolmapäevani
, 25.-27. novembrini toimub Peterburis 16. Eesti-Venemaa piiriveekogude kaitse ja säästliku kasutamise ühiskomisjoni istung, kus arutatakse Narva jõe ja Peipsi järve vesikonna veemajandust ja veekogude seisundit ja Narva veehoidlaga seotud küsimusi. Keskkonnaministeeriumi delegatsiooni juhib kantsler Andres Talijärv.

Esmaspäeval, 25. novembril
algusega kell 13 toimub Põlva
Keskraamatukogus (Kesk 16, Põlva) Akste järve, Jõksi järve, Karsna järve, Kivi järve, Kooraste Pikkjärve, Kubija järve, Kärnjärve, Laho järve, Piigandi järvede, Uhtjärve ja Virosi järve hoiualade kaitsekorralduskavade koostamisprotsessi raames avalikkusele suunatud kaasamiskoosolek. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud.

Teisipäeval, 26. novembril toimub Keskkonnaministeeriumis algusega kell 13 linnade õhu saastatuse ja müra uuringu tutvustamine. OÜ Eesti Keskkonnauuringute keskus viis 2012-2013. aastal läbi 28 linna õhu saastatuse ja müra taseme määramise. Uuring tehti Keskkonnaministeeriumi algatusel ja Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel.

Teisipäeval, 26. novembril kell 13.30 toimub TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses MEKTORY SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse ja Keskkonnaministeeriumi ellukutsutud ressursisäästukonkursi NEGAVATT avaüritus. Avasõnad ütleb keskkonnaminister Keit-Pentus Rosimannus ning selle järgneb 4 Eesti kõrgkooli rektorite debatt teemal „Kuidas teha ülikoolis ressursisäästu revolutsiooni?“. Negavatt on tudengitele ja ülikoolidele suunatud mitme-etapiline konkurss, mille eesmärk on ressursi ja -energiasäästualase teadlikkuse tõstmine ning roheinnovatsiooni tekitamine ülikoolides. Avaürituse otseülekannet saab jälgida ajalehe Postimees veebilehel ja KIK-i Facebooki lehel.

Teisipäevast kolmapäevani
, 26.-27. novembrini osaleb Keskkonnaagentuuri (KAUR) direktor Jalmar Mandel Darmstadtis 79. EUMETSAT (Euroopa meteoroloogiasatelliitide kasutamise organisatsioon) nõukogu koosolekul. Nõukogu koosneb EUMETSAT 27 liikmesriigi esindajast ning arutab töösuundi järgnevateks aastateks. Nõukogu ülesandeks on võtta vastu otsused programmide jätkamise, uute liikmesriikide vastuvõtmise ja lähiaastate eelarve kohta.

Teisipäeval, 26. novembril algusega kell 10.30 toimub Tartus, Keskkonnaameti kontoris (Aleksandri 14) teabepäev „Tööstusheite seadus ja selle rakendamine“. Teabepäeva eesmärgiks on tööstusheiteseaduse reguleerimisalasse kuuluvate ettevõtete ja neid esindavate konsultantide teavitamine muudatustest õigusaktides ning huvipakkuvate küsimuste arutamine. Teabepäev on suunatud ka nendele ettevõtetele, kes peavad vastavalt tööstusheiteseadusele omama kompleksluba alates 2015. aasta 7. juulist. Teabepäeva korraldavad Keskkonnaamet ja Keskkonnaministeerium.

Teisipäeval, 26. novembril algusega kell 10 toimub Radisson Blu Hotel Olümpia konverentsisaalis Alfa 1 (Liivalaia 33) seminar "Jääkreostuse hetkeolukord Eestis". Seminari eesmärgiks on jääkreostusobjektidega tegelevate inimeste teavitamine aktuaalsetest teemadest (jääkreostuse hetkeolukord Eestis, ülevaade tehtud uuringutest, rahastamise võimalused, tuleviku projektid jne) ning jääkreostusega seotud koostöövõrgustike arendamine ja tihendamine. Seminaril tutvustatakse ka Becosi projekti tegevusi ning jagatakse kogemusi ja soovitusi. Sihtgrupp: Keskkonnaameti, Keskkonnainspektsiooni ja Keskkonnaagentuuri spetsialistid ning kohalike omavalitsuste keskkonnaametnikud ja planeerijad.

Teisipäeval, 26. novembril algusega kell 18 toimub Jõgeval, Betti Alveri Muuseumi saalis (Jaama 3B), loodusõhtu ”Sammud omas Eestis”, kus esinejateks on fotograaf Ingmar Muusikus ja kirjanik Juhani Püttsepp. Kuuleme ja näeme, mida kogesid kaks meest kui kõndisid Eesti mandri põhjatipust lõunatippu. ”Sammud oma Eestis” nime kannab ka Ingmari ja Juhani reportaažidesari, mis ilmus ajakirjas Loodusesõber. Osalemine on tasuta. Loodusõhtu korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kolmapäeval, 27. novembril algusega kell 10.30 toimub Jõhvis, Jõhvi kontserdimajas (Pargi tn. 40, D-saalis) teabepäev „Tööstusheite seadus ja selle rakendamine“. Teabepäeva eesmärgiks on tööstusheiteseaduse reguleerimisalasse kuuluvate ettevõtete ja neid esindavate konsultantide teavitamine muudatustest õigusaktides ning huvipakkuvate küsimuste arutamine. Teabepäev on suunatud ka nendele ettevõtetele, kes peavad vastavalt tööstusheiteseadusele omama kompleksluba alates 2015. aasta 7. juulist. Teabepäeva korraldavad Keskkonnaamet ja Keskkonnaministeerium.

Kolmapäeval, 27. novembril esineb Ilmateenistuse prognoosmudelite osakonna peaspetsialist Ain Kallis Maamajanduse konsulentide teabepäeval Viimsis ettekandega "Kliimamuutused ja Eesti põllumajandus".

Kolmapäeval ja neljapäeval, 27.-28. novembril toimub Roosta puhkekülas KKM ja selle haldusalas olevate asutuste veeosakondade "Veeseminar", KAURist osaleb seal veeosakonna veemajanduse peaspetsialist Kristi Altoja.

Kolmapäeval, 27. novembril algusega kell 13 toimub Keskkonnaameti Otepää kontoris (Kolga tee 28, Otepää) Andresjärve, Kadajärve, Kiiviti järve, Kuritse järve, Lambahanna järve, Linaleo järve, Lubjaahu järve, Pikre järve, Roksi järve, Voki järve ja Põhtjärve hoiualade kaitsekorralduskavade koostamisprotsessi raames avalikkusele suunatud kaasamiskoosolek Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud.

Neljapäeval, 28. novembril toimub Keskkonnaministeeriumis kiirgusseminar, mille eesmärk on anda ülevaade ioniseeriva kiirguse kasutamisest, radoonist ja kiirgusega seotud hädaolukordadest Eestis. Seminarile on oodatud kõik huvilised, kes soovivad oma kiirgusalaseid teadmiseid täiendada või saada vastuseid kiirgusega seotud küsimustele. Seminari päevakavaga saab tutvuda siin ( http://goo.gl/IA6FvU ). Loengute kuulamine on osalejatele tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine. Registreerimiseks tuleb hiljemalt 25. novembriks saata e-kiri Keskkonnaministeeriumi kliima- ja kiirgusosakonna peaspetsialistile Reelika Runnelile (reelika.runnel@envir.ee).

Neljapäeval, 28. novembril algusega 16 toimub Pärnu keskraamatukogus (Akadeemia tn 3) loodusõhtu teemal "Tulnukliigid maismaal". Ettekandega esineb looduskaitsja Uudo Timm. Juttu tuleb võõrliikidest, kes on inimese kaasabil Eestisse jõudnud ja siin elama asunud. Loodusõhtu on kõigile osalejatele tasuta ja selle korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval, 28. novembril algusega kell 18 toimub Kuressaare Keskkonnaameti kontori saalis (Tallinna 22) loodusõhtu "Parasiidid ja paratamatus". Õhtu külaliseks on bioloogiadoktor, Tartu Ülikooli teadur, evolutsioonibioloogia ja immuunoloogiliste protsesside seoste uurija Tuul Sepp. Osalemine tasuta, toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval, 28. novembril algusega kell 15 toimub Keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni Pärnu kontori saalis (Roheline 64, Pärnu) Kikepera looduskaitseala moodustamise ja kaitse-eeskirja eelnõu avalik arutelu.

Neljapäeval, 28. novembril algusega kell 17.30 toimub Rapla Maavalitsuse saalis (Tallinna mnt 14) loodusõhtu „Linnalinnud – muhedad naabrid või tüütu nuhtlus?“ Külas on ornitoloog Aarne Tuule. Loodusõhtul tuleb jutuks, miks mõned linnuliigid linna elama tulevad, kuidas nad linnaeluga kohanevad ja miks nad inimestega pahuksisse lähevad. Osalemine tasuta, toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus

Neljapäeval, 28. novembril
algusega kell 17.30 toimub Narva Keskraamatukogu suures saalis loodusõhtu "Lindude talvine toitmine - heategu või karuteene?". Loodusõhtu toimub vene keeles ning külaliseks on Indar Zeinet Ida-Viru Linnuklubist. Osalemine on tasuta. Loodusõhtu korraldab Keskkonnaamet koostöös Narva Linnavalitsusega, toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval, 28. novembril külastab Keskkonnaministeeriumi Kanada suursaadik. Suursaadik kohtub asekantsleri Meelis Mündiga ning arutatakse kütusekvaliteedi rakendusdirektiivi teemadel.

Reedel, 29. novembril peab keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus kõne Eesti Põllumeeste Keskliidu konverentsil „Kuhu lähed Eesti põllumajandus 2014-2020“.

Reedel, 29. novembril algusega kell 12 toimub Põltsamaa linna paisu renoveerimise ja kalapääsu rajamise projekti lõpetamine. Põltsamaa Linnavalitsuse projekti toetas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) Euroopa Ühtekuuluvusfondist 1 629 476,25 euroga.

Reedel, 29. novembril algusega kell 11 toimub Kamari paisjärvede paisudele kalapääsude ehitamise projekti lõpetamine. Põltsamaa Vallavalitsuse projekti toetas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) Euroopa Ühtekuuluvusfondist 423 488,00 euroga.


Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.